2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Játszva tanulhatják a közlekedést

2020. szeptember 16. szerda, 18:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
KRESZ-park létesült vállalkozói összefogással a zalaegerszegi Űrhajós Utcai Óvodában. A kerékpáros tanpálya azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek már egészen kis korban megtanulják, hogyan kell közlekedni a forgalomban. Az új létesítménnyel a korábban rossz állapotú terület is megújult az óvodaudvarban.

KRESZ-park az Űrhajós Utcai Óvodában

Az átadási ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki a Zrinszki Alapítvány és a Zalaegerszegi Patrióta Klub által összefogott vállalkozói közösségnek, amely 4,5 millió forintos ráfordítással létrehozta a KRESZ-parkot. Mint mondta, szükség van az ilyen közösségi megmozdulásokra, amelynek az anyagiakon túl az összefogás, a jobbító szándék az üzenete. Jelezte, hogy az önkormányzat folytatja az óvodák és bölcsődék felújítását szolgáló programját. A cél az, hogy 2024-ig az eddig kimaradt gyermekintézmények is megújuljanak. Többek között az Űrhajós Utcai Óvoda, amelynek rekonstrukcióját az Elena programon elnyert támogatásból valósítják majd meg.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az óvoda a kisgyermekek nevelésében betöltött szerepét emelte ki. Mint fogalmazott, a kormány ezért tette kötelezővé az óvodába járást három éves kortól, ami lehetőséget ad arra is, hogy jobban felkészüljenek az iskolára. A KRESZ-park is felkészülésként szolgál, ahol a helyes közlekedés alapjait sajátíthatják el a gyerekek. Köszönet ezért a vállalkozóknak.

Bognár Ákos, a városrész önkormányzati képviselője ugyancsak méltatta a lokálpatrióta kezdeményezést, amelynek révén megújult és funkciót kapott az óvodaudvaron az eddig nem igazán kihasznált tér.

Itt eddig csak járda volt, amely eléggé tönkrement. Most, meghagyva egy kis zöld szigetet összefüggő térköves területet alakítottak ki, ahol közúti útburkolati jeleket: zebrát, kötelező haladási irányt, körforgalmat festettek fel. A kerékpáros tanpályán a legfontosabb közlekedési táblákkal is megismerkedhetnek a gyerekek, akik nevében Kása Istvánné óvodavezető mondott köszönetet. Az ünnepség a gyerekek kerékpáros bemutatójával zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK