2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kárpátaljai magyar diákok Zalaszabarban

2018. augusztus 26. vasárnap, 15:12
Szerző: V.Zs.
A Zala Megyei Közgyűlés immár negyedik alkalommal lát vendégül kárpátaljai magyar fiatalokat a Holnapocska táborban. Két turnusban ötven diák vendégeskedett Zalaszabarban. A település Zalakarostól tíz kilométerre helyezkedik el a Kis-Balaton lábánál.

A táborban pihenő diákokat meglátogatta dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, aki érdeklődésünkre felidézte: négy évvel ezelőtt Tiszacsomának kétmillió forint segítséget nyújtott a megyei önkormányzat, ekkor ismerkedtek meg a kárpátaljai magyarokkal.

Gyerekzsivaj a Holnapocska táborban

- Arra gondoltunk, ne csak pénzbeni segítséget nyújtsunk, hanem hívjuk meg Zalába az ott élő gyerekeket, ismerkedjenek meg megyénkkel, a Balatonnal, és annak környékével. Olyan diákok vannak most itt, akiknek többsége még nem járt Magyarországon. A gyerekeket több mint ötmillió forintból táboroztatjuk. Hozzátette: Zala megye mindig nagy figyelmet fordított a határon túli magyarok támogatására, a kapcsolatok erősítésére. A Holnapocska tábor az ország egyik legnépszerűbb helye.

Ezt jelzik a visszajelzések is. A természet közelsége, a Kis-Balaton és a Balaton látványa szinte elvarázsolja a gyerekeket. Sok program várta őket, és rengeteg játéklehetőség. A tábort is bővítették olyan eszközök beszerzésével is, melyek fogyatékkal élő gyerekek számára is használhatók. A Holnapocska tábor jövőre is várja a határon túli diákokat.

Dr. Pál Attila elmondta még, a magyar kormány az Erzsébet program keretében az elmúlt évben is százezer gyereket üdültetett, köztük nagycsaládosokat is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK