2020.12.04., péntek - Borbála, BarbaraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kultúr-zsúr élménybeszámolóval

2018. február 06. kedd, 19:07
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programhoz kapcsolódott az Apáczai Művelődési Központ immár második éve kétnapos rendezvénnyel. Kiállításmegnyitóval és közel 24 órás kulturális kínálattal várták a látogatókat.

Az előbbi Csuti Tibor fazekas képzőművész alkotásait tárta a nyilvánosság elé. Az utóbbi „Kultúr-zsúr” címmel hívogatott: sportos, táncos programokkal.

Délelőtt a furcsa nevű és még furcsább látványú, de fejtörőnek és testmozgásnak hasznos épület-tájfutás során kellett feladatokat teljesíteni, miközben alaposan bejárták a házat a versenyzők. Szintén izzasztó volt a délutáni tornatermi családi fitness Perger Valéria edző vezetésével.

Mányoki Attila (képünkön) hosszútávúszó élménybeszámolója felért egy hideg vizes sokkal. Cápák és medúzák (alkalmanként delfinraj) közötti, 14 fokos vízben, nagy hullámzás közepette sok órás kitartó úszása nem gyakori élmény a világon. A többszörösen elismert sportoló közel van a több éves célja, az Ocean’s Seven sorozat teljesítéséhez. Már csak egy állomás van hátra, idén augusztusban, az időeredményei pedig jelenleg kiemelkedően jók, tudhattuk meg a beszámoló során. Közben fotók és videók is felidzéték a tavaly teljesített Cook-szorossal és Gibraltári-szorossal való megküzdését, élet-halál harcát.

A nap táncosan zárult. Először a Kiss Norbert vezette táncház várta az érdeklődőket, majd az éjszaka során Retro Discóban lehett kikapcsolódni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK