2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megszépült a kollégium

2018. január 26. péntek, 19:26
Szerző és fotó: Antal Lívia
Száztíz középiskolás kollégista örül annak, hogy megszépült „lakóhelyük” az év elejére. A Kaffka Margit Tagkollégiumban ugyanis 2017 januárjában kezdődött meg az épület energetikai korszerűsítését célzó beruházás, melyre a Zalaegerszegi Tankerület nyert közel 139 ezer forintos támogatást.

Az átadási ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úgy fogalmazott, Zalaegerszeg nemcsak az 5G, hanem immár a felújított középületek tesztvárosa is, utalva arra, hogy az elmúlt időszakban számos orvosi rendelő, óvoda és iskola szépülhetett meg. Mint mondta, minderre azért jutott annyi forrás, mert a magyar gazdaság jól teljesít. Az elkövetkező fejlesztések között megemlítette az R76-os okos gyorsforgalmi út építésének beruházását, melynek alapkövét várhatóan február 23-án teszik le.

Balaicz Zoltán polgármester a megvalósult illetve a megvalósítandó fejlesztések tekintetében a példás együttműködés eredményességét emelte ki. Ennek köszönhetően újulhatnak meg az oktatási intézmények, közte a Kaffka Margit Tagkollégium is, Zalaegerszegen. Egy jövőbe tekintő önkormányzat számára ez éppúgy fontos, mint más középületek rendbetétele a városban.

A zalai megyeszékhelyen elért eredmények az oktatás minőségére való odafigyelésről is árulkodnak. A tagkollégium korszerűsítése egyik szép példája a helyi közösség összefogásának, hangsúlyozta dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója a beruházás részleteit ismertette. Kicserélték a nyílászárókat, az épület tetejét szigetelték a víz és a hő ellen. A tetőre napelemeket is telepítettek, ami a kollégium fenntartási költségeinek csökkentését segíti a villamosenergia-termeléssel. Az épülethez új lépcsős illetve akadálymentesített bejáratot létesítettek. Belépve megszépült aula fogadja diákokat, melynek felújításához a város is hozzájárult. Az ebédlő épülete is megújult kívül-belül, így már megfelel a mai elvárásoknak. A ZTE sportegyesület saját beruházásban, első körben öt szobát alakított át TAO-s támogatásból, a náluk sportoló kollégisták számára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK