2023.06.02., péntek - Kármen, AnitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Néphagyományokra fókuszálva

2022. november 04. péntek, 14:09
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az óvodások színvonalas népdal-néptánc előadásával vette kezdetét a jubileumi ünnepség a Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Kis Utcai Székhelyóvodájában, amely 40 évvel ezelőtt létesült az intézménynek nevet adó Kis utcában.

40 éves a Kis Utcai Székhelyóvoda

A gyerekek műsora arról árulkodik, hogy a Kis Utcai Székhelyóvodában a népi és nemzeti hagyományok megőrzése és továbbadása fontos szereppel bír, emelte ki Balaicz Zoltán polgármester. Elmondta, egy nagyobb városrész gyermekeit fogadja az 1982-ben megnyitott óvoda, ahol az egészséges életmódra nevelés jegyében 1998-ban vízhez szoktató medencét építettek, amely országosan is példanélküli volt akkoriban. A városban itt létesült először ovifocipálya 2013-ban. Az óvoda élen jár a biztonságos közlekedésre való nevelésben is, amit a témában készült gyermekrajzok bizonyítanak a szomszédos megyei rendőr-főkapitányság betonkerítésén. A polgármester beszéde végén a közgyűlés kitüntető oklevelével fejezte ki köszönetét az intézmény mindenkori vezetőinek és óvodapedagógusainak az elmúlt négy évtizedben végzett lelkiismeretes és elhivatott munkájukért.

Horváthné Ambrus Marianna óvodavezető átveszi a közgyűlés kitüntető oklevelét Balaicz Zoltán polgármestertől

Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője is köszönetet mondott a 40 éves fennállását ünneplő óvoda valamennyi munkatársának. Mint mondta, egy nemzet akkor él tovább, ha őrzi hagyományait, kultúráját, amelyben az óvoda követendő példát mutat.

A Kis Utcai Székhelyóvoda történetéhez az is hozzátartozik, hogy 2012-ben 12 csoportos intézménnyé vált az Ady-óvoda átköltözetésével. Horváthné Ambrus Marianna óvodavezető erről úgy vélekedett, ez elsőre kihívásnak tűnt, de a régi és új dolgozók megmutatták, hogy kiválóan tudnak együttműködni. Az intézményben jelenleg 11 csoportban 234 kisgyermek nevelésére ügyelnek. A jubileumi ünnepségre nagy gonddal készültek. Az óvodapedagógusokból álló kórus népdalokat adott elő. Múlt és a jelen címmel kiállítást nyitottak az elmúlt négy évtized történéseit felelevenítve. Berendeztek egy kisgalériát a munkatársak otthon készített alkotásaiból. Az óvodavezető méltatta, hogy az óvónők és a dolgozók kreativitásának és sokszínűségének köszönhetően nyerték el a közlekedj biztonságosan, a zöld, a kétszeres állatbarát, a háromszoros boldog valamint a madárbarát óvoda címeket az elmúlt években.

A Kis Utcai Székhelyóvodában háromnapos programsorozattal ünnepelték 40 éves fennállásukat. A november 2-i jubileumi rendezvényen után óvodapszichológus vezetésével csapatépítő, mentálhigiénés tréningen vettek részt a munkatársak. Másnap a nyugdíjas kollégáikkal emlékeztek vissza az elmúlt 40 évre. Harmadnap a Kis-Hétrét együttes adott műsort a gyerekeknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK