2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tavaszi meseóra időutazással

2019. április 15. hétfő, 14:19
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A hagyományosnak tekinthető karácsonyi meseórák után idén már tavasszal is kalandos utazásra várták az óvodás csoportokat és kisiskolás osztályokat a keszthelyi kastélymesék mesefoglalkozásain.

Ebben az évben az Amazon Ház Látogatóközpont Főúri utazások, úti kalandok című kiállítása adott otthont a mesés óráknak, főszerepben a világutazó Szalonka Szidóniával, de az érdeklődők azt is megtudhatták, hogy kicsoda Gusztáv és Alfréd, valamint hogyan segítenek a Szederkényi cicák azokon, akik slamasztikába kerültek.

Iski Szilvia, a Helikon Kastélymúzeum történésze, korhű kosztümben vállalkozott a játék irányítására. Nem tanítási órákat tart, hanem a gyerekekből minél több fantáziát, kreativitást, ötletet csal elő, hogy a problémamegoldási készségük is javuljon.  Daru Domonkos és Bagoly Bonifác kalandokkal teli históriája tovább pörög. Új szereplők, új helyszínek kerültek elő, hogy a XX. század elejére repülve, minél több tudományterületben játékosan elmélyülve, ismét élményekkel gazdagodjanak a gyerekek.   Olyan közlekedési eszközökkel ismerkedtek megy, amiket eddig csak könyvekben, vagy képeken láttak. Az új élményeket kínáló programra láthatóan nagy élvezettel jöttek el a Csány-Szendrey Általános Iskola diákjai is, akik korábban már részt vettek hasonló tematikájú múzeumpedagógiai programon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK