2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kitűnő minősítés a Tourinform Irodának

2015. július 01. szerda, 09:19
Címkék:

Tíz éve értékeli kitűnőre a zalaegerszegi Tourinform Iroda munkáját a Magyar Turizmus Zrt. Az irodák szakmai működését irányító cég minden évben ellenőrzi az ország Tourinform Irodáit, mégpedig egy szigorú értékelési rendszer alapján. A zalai megyeszékhely irodája a kezdetektől – vagyis immár tíz éve – száz százalékos eredmény ér el.

turinform 1

Új turisztikai honlap és megújuló irányelvek

A kitűnő minősítésről, valamint néhány aktuális idegenforgalmat érintő kérdésről Balaicz Zoltán polgármester és Pereszteginé Szabó Júlia, a zalaegerszegi Tourinform Iroda vezetője tartott sajtótájékoztatót. A polgármester elmondta: a város a helyi gazdaság fejlesztése mellett mindig odafigyelt a turizmusban rejlő lehetőségekre is, ezért is hozták létre 1998-ban a Tourinform Irodát, melynek azóta is az önkormányzat a fenntartója. A szakmai irányítást végző Magyar Turizmus Zrt. közel 130 ilyen iroda működését koordinálja, ezért külön öröm, hogy ebben a mezőnyben a zalaegerszegi iroda tíz éve száz százalékosan tud teljesíteni. Köszönet illeti ezért a Tourinform Iroda helyi vezetőjét, és a kollégákat.

A kilencvenes években egymás után nyíltak meg a Tourinform Irodák az országban, ekkor még elsősorban a lefedettség volt a cél – fogalmazott Pereszteginé Szabó Júlia. Hozzátette: nem csoda, hogy néhány év elteltével a Magyar Turizmus Zrt. nem volt elégedett az irodák többségének működésével. Ezért került 2004-ben bevezetésre a minőségellenőrzési rendszer, melyet 2012-ben szigorítottak is. A zalaegerszegiek büszkék lehetnek, hiszen az ország irodái közül csak nekik sikerült eddig minden évben kitűnő minősítést szerezniük. Joggal nevezhető így a helyi iroda a város fogadószobájának; annál is inkább, mert nemcsak a turisták, hanem az itt élők is rendszeresen felkeresik a belvárosi üzletet.

A sajtótájékoztatón elhangzott: elindult a zalaegerszegturizmus.hu internetes oldal. A website-on (mely néhány hétig tesztüzemben működik) a legfontosabb idegenforgalmi és turisztikai kérdésekről és lehetőségekről tájékozódhatnak az itt élők, vagy a városba látogatók.

turinform 2

Balaicz Zoltán elmondta: megújulásra szorul a város idegenforgalmi koncepciója is. Az előző irányelvek főleg az AquaCityre koncentráltak, az új koncepció új alapokra helyezné a helyi turizmus fejlesztését. A fürdőzési lehetőségek mellett Göcsej és a közeli Őrség természeti, gasztronómiai és kulturális értékei is fókuszba kerülnének, csakúgy, mint a város kihasználatlan értékei (például az Alsóerdő és környéke).

A város néhány hónappal ezelőtt felkérte a Pannon Egyetemet egy várost érintő imázskutatásra (zalaegerszegieket és turistákat kérdeztek meg a helyi kulturális és idegenforgalmi értékekről). A kutatás kiértékelése most zajlik, egy szakmai csoport pedig az eredmények alapján fogalmazza majd meg a turisztikai fejlesztés főbb irányvonalait. Az új koncepció várhatóan év végéig elkészül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK