2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szalay Annamáriáról nevezték el az iskola auláját

2013. október 07. hétfő, 19:17
Címkék:

Öreg diák és régi tanár találkozóra várták az érintetteket a Csány László Közgazdasági SzakközépiskolÖreg diák és régi tanár találkozóra várták az érintetteket a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolába. Az esemény kapcsán névadó ünnepségre is sor került, az idén elhunyt, egykori diákról, közéleti személyiségről Szalay Annamáriáról (1961-2013) nevezték el az intézmény auláját.ába. Az esemény kapcsán névadó ünnepségre is sor került, az idén elhunyt, egykori diákról, közéleti személyiségről Szalay Annamáriáról (1961-2013) nevezték el az intézmény auláját.

panni-csany

"Csányos voltam"

A vendégek között a néhány hónapja vagy akár több évtizede érettségizett öregdiákok, egykori tanárok mellett, a névadóra érkezett családtagok, városi és parlamenti képviselők, közéleti személyiségek is jelen voltak. Rigó Csabáné iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd az avató előtt Gyutai Csaba polgármester, úgyis mint Szalay Annamária barátja méltatta az elhunyt életét, közéleti munkásságát. Majd Vigh László országgyűlési képviselő mondott rövid beszédet. Szalay Annamária alakját a korábbi öregdiák találkozón készült felvételek idézték fel.

-Ez a hely a 90-es évek eleje óta funkcionál aulaként. Korábban itt három tanterem volt, köztük az is, melyben Szalay Annamária diákoskodott-mondta Rigó Csabáné felidézve a közelmúltat. Az aulában a névadó alakját néhány fotó és egy emléktábla őrzi. Az ünnepség a családtagok támogatásával zajlott.

A hagyományteremtő diáktalálkozó, melyre 2011 után az idén került újból sor, vidám pillanatai közé tartozott Pál László múltidézése. Az idős férfi 68 évvel ezelőtt tett érettségi vizsgát az intézményben, s a mai napig tisztelettel gondol az egykori tanárokra, iskolai miliőre. A meghatóbb pillanatok közé tartozott Hegyi Lászlóné, egykori pedagógus beszéde. A tanárnő volt az első az intézmény életében, akit a diákok és a kollégák szavazata alapján Udvardy Ignác (az előd iskola első igazgatója) díjban részesítettek. A programot a jelen diákság sokszínű műsora és egy kis állófogadás zárta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK