2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Életre kelt a tánc

2010. május 04. kedd, 09:03
Címkék:

Életünk fontos állomásait, embertársaink érzés- és érzelemvilágát véljük felvillanni, miközben hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat. E felejthetetlen utazás élményét kínálja a Presidance Company Hungarythm, avagy a „Tánc életre kelt” produkciója, melyből már ízelítőt kaphatott a zalaegerszegi közönség is a Hevesi Sándor Színházban tartott magyar kultúra napi ünnepségen. A népszerű társulat ismét a városba látogat, ezúttal az Egerszeg Fesztiválon lép a közönség elé.

 

A Presidance – Hungarythm darabjában önmagunkra ismerhetünk

– A Hungarythm kétszer ötvenperces produkciója a tánc, a zene és a cirkusz elemeinek szokatlan ötvözésére épül, nemcsak belső értékeiben, hanem külsőségeiben is másként dolgozza fel, másként mutatja be a magyar kultúra hagyományos értékeit – mondta el a darabról Varga László Ádám.

 

zeg33.jpg
A Presidance ügyvezető igazgatója hozzátette: a társulat kreatív „agya” és művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan. A Harangozó-díjas táncos nemcsak saját tapasztalatait, inspirációit foglalta bele a darabba, hanem olyan, hazánkban eddig ismeretlen stílusú produkciót és látványvilágot is megalkotott, amely még a külföldi sztárfellépők (Cirque du Soleil, Michael Flatley) viszonylatában is egyedülálló.

 

A darab interaktivitásában is felejthetetlen: a nézők – így a zalaegerszegi közönség is – az előadás résztvevőinek érezhetik magukat. Lenyűgöző élményt szeretnénk nyújtani számukra, ezért egy hatvanperces Best of összeállítással mutatkozunk be a zalai megyeszékhelyen, az Egerszeg Fesztivál programsorozatában, mondta Varga László Ádám.

Az igencsak fiatal társulat az egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév – hármas célt tűzte maga elé. Úgy tűnik sikerrel, hiszen megnyerte a World’s Leading Cruise Line, a világ vezető luxushajó-társaságai szövetségének válogatását, és Hungarythm produkciójával sztárfellépőként mutatkozhatott be idén februárban a Costa Deliziosa óriás luxushajó avató körútján.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK