2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szépítik Zalakaros új templomát

2010. május 11. kedd, 12:07
Címkék:

Amikor 2004-ben felszentelték Zalakaroson az ország első, az Isteni Irgalmasságról elnevezett templomát, a Zalakaros Új Templomáért Közhasznú Közalapítvány nem kevesebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy berendezze, csinosítsa és felszerelje az Isten házát.
 

A közhasznú alapítvány közreműködésével, a hívek adományaival és az önkormányzat támogatásával azóta orgonával, padokkal, új, modern oltárképpel, a Keresztút jeleneteit ábrázoló faragásokkal, oltárral bővült a templom. Sikerült rendbe tenni a templom környezetét is, az önkormányzat segítségével megtörtént a virágosítás, padok és világító berendezések kihelyezése. Az alapítvány mégsem érzi úgy, hogy elvégezte feladatát.

 

karos-templom.jpg

 

A hívekkel egyetértve a közeljövőben keresztelő kutat szeretnének készíttetni, s még ebben az évben szeretnék elkezdeni a templomtól északra lévő járda melletti keresztút, stációk építését. A stációk képei már az alapítvány rendelkezésére állnak, a fülkék kialakításához várják az adományozók segítségét. Szintén ez évben – egy adománynak köszönhetően – sor kerülhet a templom előtt egy korpusszal megjelenített nagykereszt felállítására is.

A közelmúltban ugyancsak adomány segítségével elkészülhetett a Faustina mellékoltár (Faustinának sugallta Isten az isteni irgalmasság gondolatait, Faustina az engedelmesség mintaképévé is vált ez által), az oltárt az alapítvány most egy Faustina-képpel szeretné teljessé tenni. Bár álomnak tűnik egyelőre, de nem mondanak le arról sem, hogy egyszer igazi orgonát szerezzenek be a templomba.

Az Isteni Irgalmasság temploma az elmúlt időszakban zarándokhellyé is vált, sőt kulturális bemutatók színteréül is szolgál. E hónap folyamán elkezdődnek a Kollonay Zoltán nevével fémjelzett orgonakoncertek, és több ízben is a közönség elé lépett és lép a város Női Kara is templomi koncertjeivel. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK