2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Archivum

Színek és formák világában

2010. május 04. kedd, 08:43
Címkék:

Az elmúlt fél évben három önálló kiállítással állt a közönség elé Vollein Ferenc, vagy ahogy jobban ismerik, Vollein Ferike. Merthogy mindössze 11 éves kisfiúról van szó, aki önmagát főként rajzokon és festményeken keresztül igyekszik kifejezni. 

 

Három kiállítás tizenévesen

Ferike az Eötvös-iskola negyedik osztályosa, részben magántanuló, speciális betegsége okán. Tehetségét és fáradhatatlan alkotókedvét látva két éve különórákat ad számára Budaházi Tibor festőművész, művésztanár. Mint fő mentora, édesapja elmondta, mostanság vetődött fel a dilemma, hol van a határ, ahol egy veleszületett eredeti látás- és kifejezésmódot tanítással terelgetni érdemes.

 

Vollein Ferenc
Meddig tart a fejlesztés, és mikor gátol. Amíg ez a mezsgye tisztázódik, addig is Ferike szívesen fogadja „Tibi bácsi” tanácsait. Egyébként állandó útkeresés jellemzi a kisfiút, mind a témák, mind a színek, mind a formák világában. Kedvenc és visszatérő témája a „ház”. De készített már versillusztrációt, illetve a Zabszalma együttes lemezborító tervére is pályázott egy rajzzal.

 

De országos és nemzetközi kiírásokon is ért már el sikereket. Így a Mosolyvarázs Alapítvány által meghirdetett rajzpályázaton 12 ezer alkotás közül a kiválasztott 40 mű közé került az „Egy jó szokás” című vers illusztrációja. Helyileg az Apáczai ÁMK Boszorkányok hava rajzpályázaton nyert különdíjat.

Ősszel a Teleki-kollégiumban volt kiállítása, majd a közelmúltban Keszthelyen a Balaton Színházban mutatta be 42 képét. Balatonfüreden, szülővárosában pedig jelenleg is várja a látogatókat 33 alkotása (köztük a méteres méretű Füredi majális). Aztán alighogy innét hazaérkeznek a képek, a kicsomagolással nem sokat kell bajlódni, mert május 10-én már Nagykanizsán mutatkozik be.

 

zeg62.jpg
Miközben mindezeket édesapja elmeséli, Ferike már kéri, hadd rajzolhasson. Leül a képeivel telerakott falú szoba íróasztalához, ahol körülveszik az alkotásai. A kedvemért tulipánokat rajzol. Egyébként kedvenc virága a napraforgó, és kedves játékai a csavaros pályán futó vonatok is szerepelnek képein. Szárnypróbálgató alkotásai közül néhány gyönyörűséges színvilágával, másik néhány baljósságával nyűgözi le nézelődőt. 

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK