2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Várlak” tanoda Alsónemesapátiban

2010. április 13. kedd, 15:11
Címkék:

Alsónemesapátiban ünnepélyesen átadták a „Várlak“ tanodát, melynek kialakítására az Apáti Iskoláért Alapítvány 15,5 millió forint támogatást nyert a TÁMOP által kiírt pályázaton. A nyugat-dunántúli régió első ilyen típusú létesítménye elsősorban a hátrányos helyzetű általános és középiskolás korú gyermekek tanórán kívüli fejlesztését szolgálja.

A hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásáért

– Az alapítvány szándéka, hogy tettekkel segítse a gyerekeket és rajtuk keresztül a nehezebb helyzetben élő családokat. A tanodában ezért minden olyan plusz tudást és ismeretet meg kívánnak adni a gyerekeknek, ami segítheti őket a pályaválasztásban bővítve továbbtanulási lehetőségeiket – hangsúlyozta az ünnepségen Balaton Józsefné polgármester.

tanoda1.jpg

Az iskola és az alapítvány hatékony együttműködésének köszönhetően most egy tanoda létesülhetett Alsónemesapátiban. Az újabb sikeres pályázati projekt jelzi, a településen komolyan gondolják a közösség fejlesztését. A tanoda létrehozásával most azoknak a családoknak teremtettek esélyt, akik kevésbé tudják támogatni gyermekeiket tanulási szándékaikban – hangoztatta Kiss Péter társadalompolitikai miniszter avatóbeszédében. 

A tanoda elsősorban a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek kínál majd felzárkóztató foglalkozásokat, de egyúttal biztosítja a tehetséges tanulók differenciált fejlesztését is – tájékoztatott a projektről Szabó Katalin. A helyi általános iskola és óvoda igazgatója elmondta, bíznak abban, hogy a családias környezetben a gyermekek fogékonyabbak lesznek a tudásanyag befogadására, ami a későbbiekben tanórai előmenetelük javára is válik.

A tanoda olyan szülők segítségére kíván lenni, akik nem engedhetik meg maguknak a magán- és korrepetitor órákat. A matematika, az idegen nyelv, a szövegértő olvasás – mint alapkompetenciák kapnak fő hangsúlyt a tanodai foglalkozások során. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a projekt lehetőséget ad arra is, hogy a gyermekek színházba, uszodába és más szabadidős programokra is eljussanak.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK