2024.05.12., vasárnap - PongrácZalaegerszeg időjárása

Archivum

A bronz már megvan

2016. május 30. hétfő, 05:58
Címkék:

ZTE FC - Soroksár SC 2-1 (0-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1580 néző. Jv.: Németh Á. Gólszerzők: Daru (70., 76. p., a másodikat 11-esből), illetve Haris (80. p.).

ZTE: Szappanos - Simonfalvi, Forgács, Króner, Szalkai - Babati, Patvaros, Wittrédi (Szakály 64. p.), Bedi, Városi (Bailo 64. p.) - Daru. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.

Az első negyedórában a vendégek játszottak veszélyesebben, láthatóan folytatni akarták tavaszi menetelésüket, miután 9 mérkőzést nyertek egymás után. A félidő közepén a ZTE kapufát rúgott, helyzeteket alakított ki, de a biztonság volt az első. Zártan védekezett a hazai csapat, láthatóan tartott a vendégektől. Fordulás után Bajzát percei következtek, lehetőségeit azonban szerencsére kihagyta. Továbbra is a vendégek előtt adódott több lehetőség, Szappanos védett kétszer bravúrral. A 70. perc táján a ZTE percei következtek. A DVSC-vel hírbe hozott gólkirály jelölt, Daru egy fejessel megszerezte a vezetést, majd belőtte a nem sokkal később megítélt büntetőt is. Az addig remeklő Szappanos azonban kapott egy potyagólt, s izgalmassá vált a hajrá. A ZTE azonban megtartotta egygólos előnyét és nyert.

A vendégek Egerszegen is igazolták jó hírüket. A ZTE végül kicsikarta a számára fontos győzelmet. Papíron még feljuthat, valójában erre kevés esélye van. Az utolsó fordulóban a Mezőkövesd vendége a kiesett Dunaújváros , az egerszegi csapaté a szintén búcsúzó Ajka. Mindenesetre a bronzérmet már megszerezte a ZTE.

Értékelés:

ifj. Mihalecz István, a ZTE vezetőedzője: - A játékosok óriási mentális erőről tettek tanúságot. A második félidőre gördülékenyebbé vált a játékunk. Kezdünk csapattá válni.

Lucsánszky Tamás, a Soroksár vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE győzelméhez, 1-0- ás állás megfordíthattuk volna a mérkőzést. Örülök, hogy Egerszegen is igazoltuk jó hírünket.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Egy jó csapatot győztünk le, élnek reményeink, ennyi.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK