2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keserédes győzelem a szezonzárón

2016. június 06. hétfő, 07:12
Címkék:

ZTE FC - FC Ajka 5-0 (1-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1241 néző. Jv.: Erdős. Gólszerzők Daru (3-at, egyet 11-esből), Városi, Bedi.

ZTE: Szappanos - Simonfalvi, Forgács, Króner, Sundas (Szalkai 65. p.) - Babati, Patvaros, Wittrédi (Szakály 59. p.), Fujsz (Városi 46. p.), Bedi - Daru. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.

Az égszakadás miatt több mint félórás késéssel kezdődött a találkozó. Ekkorra már eldőlt, a ZTE nem juthat fel az NB I-be, a Mezőkövesd már három góllal vezetett. Az egerszegi csapat fölényben játszott, a már kiesett ajkaiak elvétve jutottak el ellenfelük kapujáig. Négy hazai helyzetre egy vendég kapufa volt a válasz. Az első 45 perc végén a legjobb lélektani pillanatban szerzett vezetést a ZTE. Szünet után is lendületben maradtak a házigazdák, egy jogos 11-es végleg megtörte az Ajka ellenállását. Futószalagon jöttek az újabb hazai találatok, a vendégek a mérkőzés végére mentálisan teljesen szétestek.

A ZTE győzelemmel búcsúzott a szezontól, de tavaszi teljesítményére nem lehet büszke. Nagyokat bukdácsolva, hétpontos előnyről adták át a feljutó helyet a Mezőkövesdnek.

Értékelés:

ifj. Mihalecz István, a ZTE vezetőedzője: - Remélem, többször nem kell megélnem pályafutásom során, hogy 5-0-s győzelem után szomorú legyek.

Lengyel Ferenc, az Ajka vezetőedzője: - Kifejezetten jó első félidőt produkáltunk. Szünet után kijött a két csapat közötti mentális és fizikai különbség.

Simonfalvi Gábor, a ZTE csapatkapitánya: - Bronzérmesek lettünk, de ennek a medálnak nem tudok szívből örülni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK