Archivum
Húsvét a Zalaco szaküzleteiben
A húsvét kiemelt időszaknak számít a Zalaco Zrt. életében. A sütőipari vállalkozásnál már korábban megkezdik a felkészülést, hogy mire elérkeznek a jeles napok, olyan süteményfinomságokkal rukkoljanak elő, melyekkel örömtelibbé tehetik a családok, a fogyasztók ünnepét. Egy biztos, idén sem muszáj órákat töltenünk a konyhában, ha az ünnep előtt néhány nappal felkeressük a sütőipari vállalkozás szaküzleteit a városban, ahol nemcsak mutatós, de valóban finom és ízletes húsvéti sütemények közül válogathatunk. A kínálattal a pékáruk tekintetében is elégedettek lehetünk; lesznek újdonságok, és több, már megkedvelt hagyományos terméket akciós áron vásárolhatunk meg.
Friss, finom, házias ünnepi sütemények
– A húsvétra mindig új cukrászsüteményekkel készülünk. A tavalyi tojáslikőrös szeletet továbbgondolva ezek egyike a tojáslikőrös, csokoládés tortaszelet, melynek tésztáját kakaós piskótából készítjük.
A tojáslikőr és a kakaós piskóta rendkívül harmonizál egymással, ezért is ajánlom a fogyasztók figyelmébe – mondja érdeklődésünkre Ibránszki György, a Zalaco Zrt. igazgatóhelyettese. – Szintén kakaós piskóta az alapja az áfonyás tortaszeletnek, melynek különlegességét valódi áfonyadzsem és áfonyatöltelék adja. Ez a sütemény kimondottan prémium termék.
Tervünk, hogy a cukrászüzemben a jövőben kialakítunk egy prémium részleget, ahol kizárólag belga csokoládéval, Bourbon vaníliarúddal, vajjal és állati tejszínnel készülnének a süteményköltemények mestercukrászunk irányításával. Ugyancsak a vásárlók kérését szem előtt tartva kínáljuk az aranygaluskát most már vaníliasodóval, egy kis tálban, hasonlóan a gesztenyepüréhez, vagy a somlóihoz.
A húsvéti ünnepnapok egyik kedvelt süteménye a kalács. Ahogy karácsonykor, most is az a célunk, hogy a kínált kalácsféleségek ne csak ízletesek, de frissek is legyenek. Ennek az elvárásnak úgy tudunk eleget tenni, hogy minőségi, valódi alapanyagokból, friss házi tejjel házias receptek szerint, és csak néhány nappal az ünnepek előtt készítjük el a kalácsokat, amelyeket nagyobb mennyiségben szaküzleteinkben árusítunk.
Tehát csak e héttől vásárolhatják meg a fogyasztók saját boltjainkban az ötös fonatú kalácsot, sós és édes ízesítésben, mandulával szórva. Ugyancsak kapható a mandulával szórt koszorúkalács. A mutatós és ízletes kalács közepébe húsvéti tojást is helyezhetünk emelve az ünnepi hangulatot. Elmaradhatatlan sütemény a hagyományos mákos és diós kalács, mely kitűnő ízvilágát a finom, valódi tölteléknek köszönheti.
– A pékáruknál milyen meglepetésekkel készültek a húsvétra?
– A zsemlecipóval és a zsemleveknivel szeretnénk még örömet szerezni vásárlóinknak. Sokan kedvelik, főleg Vas megyében. A vásárlók öröme akkor teljesebb, ha kedvenc finomságaikhoz időnként kedvezményes áron jutnak hozzá. Erre gondolva hirdettünk akciókat. Kedvezményes áron kínáljuk például a fonott és foszlós kalácsot, a tanműhelyi kenyeret, valamint a zsemlecipót és zsemleveknit.
A vásárlóknak már azért is érdemes betérniük szaküzleteinkbe, hogy tájékozódjanak a húsvéti akció pontos részleteiről. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a hatvan forintos akciósorozatunkat húsvétot követően folytatjuk. Emlékeztetőül: a minden héten más termék kerül csak hatvan forintba – kedvezményes vásárlás lehetőségét azért hirdettük meg ebben az évben, mert sütőipari vállalkozásunk idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját.
Visszatérve az ünnepre, ajánlanám a házi recept alapján, vajból és kizárólag természetes hozzávalókból készített tökmagos és szalonnás pogácsáinkat. A termékcsalád következő tagja pedig a házi tepertős pogácsa lesz.
– Májusban újból egészségheteket rendeznek. Milyen újdonsággal szolgál majd a program?
– Rendkívüli újdonsággal készülünk, amely számunkra is újszerűséget jelent majd, mivel bio alapanyagból először fogunk pékárut készíteni. A pásztói biomalommal vettük fel a kapcsolatot, ahol hazai ökológiai gazdálkodásból származó gabonákból őrölnek teljes kiőrlésű és finom búza-, rozs- és tönkölylisztet.
A lisztek minőségét az ezzel a feladattal megbízott Bio-kontroll Hungária Kht. olyamatosan ellenőrzi, és a termékeken található tanúsítványával is garantálja minőségét. Így már nem árulok el titkot azzal, hogy az egészséghetek alatt ezekből a biolisztekből készített kenyerekkel és finompéktermékekkel szeretnénk kedveskedni vásárlóinknak. Lesz kenyér és zsemle, de még milyen termék, az legyen meglepetés.
Az egészségheteket követően is árusítjuk majd a bio alapanyagokból készített termékeket, szaküzleteinkben kiemelt helyen és olyan áron, mely elfogadható. Biotermelők, őstermelők egyébiránt semmilyen állami támogatást nem kapnak hazánkban, így ezzel az együttműködéssel szeretnénk hozzájárulni piaci helyzetük javításához.
Másrészről szeretnék elérni azt, hogy nyerjen teret a köztudatban, hogy a minőségi élelmiszer az egészség és a jó közérzet forrása. A vásárlók ne az árát vegyék elsődlegesen alapul, hanem azt, hogy miből készült. Mert, ami most esetleg kicsit drágább is, az később térül meg. Mégpedig egészségünkben, ami a legfontosabb érték, melyért mi magunk tehetünk a legtöbbet.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
ZEGINFO: Bali Zoltán és Gecse Péter sajtótájékoztatója a közgyűlési döntésekrőlBelvárosi időutazás: Zalaegerszeg 1885-ben Létrejött a ZalaZone AlapítványFejlesztik a közvilágítást a Petőfi utcábanEurópa nap a zalaegerszegi Európa térenParkoló felújítás a Jákum utcábanZalaegerszeg és a biciklizés rajzpályázatGondos tervezés- Gondtalan nyaralás! Hogyan fizessünk a nyaralás alatt?Május 7-től partfal helyreállítás kezdődik a Bozsokihegyi úton Másodfokú meteorológiai riasztást adtak ki Zala vármegye területére -
rovatunk hírei
A Gébárti tó és környékének rekreációs, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúra kialakítása top 10
A ballagások napja volt a szerda ZalaegerszegenMegújul a Lottó Ruhaház épülete a zalaegerszegi Deák térenEgészséges Zalaegerszeg: együttműködési megállapodás az önkormányzat és a kórház közöttHolland kerékpáros tanulmányúton járt Bali ZoltánMásodfokú meteorológiai riasztást adtak ki Zala vármegye területéreMosoly, tehetség, elfogadás – így szólt az idei Esély GálaSzakmai nap a könyvtárak jelenkori kihívásairólRetro majális, kutya majális, azálea virágzás ZalaegerszegenA kígyó és az oroszlán címmel jelent meg Szalai Szimonetta első regényeKönyvtári kihívás az olvasás népszerűsítéséért