2021.01.23., szombat - Zelma, RajmundZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tanévnyitó a Georgikonon

2013. szeptember 10. kedd, 08:08
Címkék:

"Minden eddiginél magasabb létszámmal kezdi meg 216. tanévét a Pannon Egyetem Keszthelyi Georgikon Kara, ahova idén 643 jelentkező jutott be. Az összes meghirdetett szak sikerrel elindult, és idéntől a Dunántúlon egyedüliként szőlész-borász alapszakot is választhattak a felvételizők. Pályázati segítséggel az egyetem cserszegtomaji szőlészeti telepén a bor kezelésére, vizsgálatára alkalmas kutatóhely létesül, és hamarosan létrehoznak egy bioinnovációs oktató-kutató centrumot is. Felújítják a kollégiumot és az "A"-épület nyílászáróit is modernebbre cserélik" -hangzott el a patinás intézmény tanévnyitó ünnepségén.

georg-evnyito

643 első évest vettek föl

Dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora a Georgikon eredményeivel büszkélkedve kiemelte, hogy a stabil gazdálkodásáról is nevet szerzett képzőhelyen nem csak értékes diplomát, hanem a szakmai karrier alapjait is megszerezhetik az ide jelentkezettek.

Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a turizmus-vendéglátás szakirányra jelentkezettek figyelmét igyekezett fölhívni arra, hogy az ágazat a gazdasági válság időszakában is megőrizte, sőt erősítette pozícióit, ezért akik felelősséggel dolgoznak benne, azok piacképes szakmát szerezve bizonyosan megtalálják majd a szakmai sikereket.

Dr. Polgár J. Péter docens kifejtette minden ütemezett feladatot elvégeztek, hogy az oktatás és kutatásfejlesztés terén ne legyen fennakadás és az öt fő szakterület mindegyike megfelelő hangsúlyt szerezzen. A pénzügyi megszorítások és forráskivonások ellenére a kar gazdálkodása stabil maradt. Ez az intenzív projekt -és pályázatokkal összefüggő tevékenységgel is összefüggésben van.

Az elsőéves hallgatók eskütételét megelőzően a kormány felhatalmazása alapján a rektor és a dékán ötven személynek arany-, vas-, és rubin díszokleveleket adott át az 50, 65 és 70 év szolgálatukért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK