2021.09.26., vasárnap - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Segítenek, érdeklődnek

2020. november 23. hétfő, 16:52
Szerző: AL
A Fidesz országos telefonos akciójában a 65 évnél idősebbeket kívánják megszólítani, közölte Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a párt megyeszékhelyi irodájában tartott sajtótájékoztatóján.

Telefonon kérdezi a 65 év felettieket a Fidesz

Vigh László, Vigh Diána és Szilasi Gábor

Mint mondta, erre a koronavírus-járvány miatt van szükség. A kormány nagyon sok intézkedést hozott annak érdekében, hogy minél kevesebben betegedjenek meg, illetve veszítsék el életüket idő előtt. Biztatónak nevezte, hogy a lakosság nem kérdőjelezte meg ezeket az intézkedéseket. Elfogadták, hogy az este 8 és a reggel 5 óra közötti kijárási tilalom ideje alatt (néhány kivétellel) csak a munkába járás céljával lehet elhagyni a lakásokat. Ennek eredménye már december 5-10-e körül megmutatkozhat. Ha ehhez az új esetek számának csökkenése is társul, „szinten maradhatnak” a jelenlegi korlátozások. Ha nem, az operatív törzs további szigorításokról dönthet a járvány megfékezése érdekében.

A Fidesz mindemellett országos akciót hirdet, amely során karácsonyig azokat a 65 év felettieket hívják fel telefonon, akik részt vettek a korábbi nemzeti konzultációkban és megadták elérhetőségüket a kormánypárt általi megkeresésekhez. Azt tudakolják, igényelnek-e segítséget, például élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésében. Látják, hogy a családtagok összefogásának köszönhetően kevesen szorulnak erre, de az időseknek jól esik az érdeklődés. Önkéntesek segítségével megkérdezik véleményüket az eddig hozott veszélyhelyzeti korlátozásokról is, illetve milyen más intézkedéseket javasolnának.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK