2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A Petőfi utcaival zárul

2018. június 02. szombat, 19:17
Szerző és fotó: Antal Lívia
Belül még sok a munka, de a beépített új ablakok és az elkészült színezett homlokzat már mutatja, hogy jól halad a Petőfi utcai védőnői szolgálat felújítása, Zalaegerszegen.

A beruházás utolsóként valósul meg az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését szolgáló TOP-programban, melynek helyi keretében összesen 353 millió forint állt rendelkezésre az önkormányzat számára az orvosi rendelők és védőnői szolgálatok felújítására. A Petőfi utcai védőnői szolgálat felújítása ebből 17 millió forintot tesz ki, melyből kétmillió forintot eszközbeszerzésre költhetnek. Balaicz Zoltán polgármester úgy vélekedett, hogy ilyen mértékű felújítássorozat nem volt korábban, melynek további jelentősége az, hogy a megyei jogú városok között Zalaegerszeg fejezi be elsőként a TOP-program ezen támogatási elemét.

A védőnői szolgálatok és orvosi rendelők felújítása Zalaegerszegen

Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Ladányi Ibolya és Dékány Endre

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt emelte ki, hogy a kormány számára nagyon fontosak a magyar családok, így az elkövetkező négy év a családok ciklusa lesz. Ehhez a politikához szervesen kapcsolódik a hungarikumként számon tartott védőnői hálózat, ennél fogva a védőnők munkakörülményeit javító beruházások megvalósítása.

Dékány Endre önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a védőnői szolgálat mellett a szomszédos épületrészekben lévő bölcsőde és óvoda is megújulhat. Mint mondta, a színezett homlokzattal az utcakép is szépül, ugyanakkor van még teendő a Petőfi utca ezen részén. A közműfelújítás után ugyanis csak ideiglenes burkolatot kapott az úttest, amit jövőre szeretnének újraaszfaltozni a mellette lévő járdaszakaszok rekonstrukciójával.

Dr. Ladányi Ibolya, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője elmondta, hogy belső átalakítással minden védőnőnek saját helyisége lesz, ami személyesebb kereteket biztosít majd a tanácsadáshoz és a vizsgálatokhoz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK