2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A szakmát kóstolgathatták

2016. december 08. csütörtök, 19:36
Szerző: H.Á.
A keszthelyi Vendéglátóipari Szakképző Iskola immáron jó hagyományt teremtett egy korábbi években indított újszerű kezdeményezéssel, mely részévé vált a beiskolázási programnak.

 Az általános iskolák 7-8 osztályos tanuló kaptak lehetőséget a minap, a VSZK-ban folyó képzés gyakorlatába, annak körülményeibe való betekintésre. Az intézmény a pályaorientációt segítve szervezi a szakmai napokat, melyekre a beiskolázási térségből hívnak meg diákokat. A résztvevők ilyen alkalommal gyakorlati foglalkozásokon ki is próbálhatják magukat a képzett szakmákban: lehetőség nyílik sütésre főzésre, hidegtálak készítésére.

-  A rendezvényt azért is fontosnak tartjuk, mert a nálunk szerezhető képesítések iránt nagy az igény - mondta Fisli István, igazgató. - Olyan képzéseket tudunk ajánlani, amelyekre valóban szükség van a régióban.   

A vendég diákok a már szakmát tanulók rendes gyakorlati munkájába bekapcsolódva oktatói irányítással palacsintát sütöttek, szendvicseket, kaszinótojást készítettek. A konyhai munkát követően pincérgyakorlaton, tálalási bemutató után elfogyaszthatták a saját készítésű ételeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK