2020.11.30., hétfő - András, AndorZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A vendégszerető Vonyarcvashegy

2018. szeptember 26. szerda, 19:08
Szerző és fotó: N. N.
Vonyarcvashegyen a tavalyinál magasabb idegenforgalmi adóbevétel és strandi bevétel realizálódott. A szezont, a gondos előkészítés miatt könnyen levezényelték, nehézséget legfeljebb csak az időszakos munkaerőhiány okozott.

- A strand zökkenőmentesen működött. Mi is megkaptuk az ötcsillagos minősítést a Kék Hullám Zászló versenyben, ráadásul miénk lett a Zala Megyei Közgyűlés által odaítélt: a Balaton legsportosabb strandja különdíj is – mondta Péter Károly polgármester, aki a főidényt értékelte. – A vendégek érdekében tovább kell népszerűsíteni az on-line és a digitális strandjegyváltást, hogy elmaradjanak a felesleges kígyózó sorok a pénztárok előtt. A zárható kerékpártárolók igénybe vételi lehetőségét, a kerékpáros jegyet sem ismerik még eléggé. A napenergia előnyét is szeretnénk erősebben kihasználni a strandon. Szolár zuhanyzókat kívánunk üzembe állítani, akár önerő felhasználásával is. Az elhasznált zuhanyzóvíz pedig wc-öblítésre lehetne alkalmas, ha erre kiépülne egy rendszer.

A térségben is követendő lehetne, hogy nem műanyag pohárban, tányérban és evőeszközökkel szervírozzák a vendégeknek a fesztiváli, vagy strandi ételt-italt. Az öko-gondolkodás részeként üdvös lenne az üveg, vagy lebomló anyagok használata. A strandi járdák szélesítése és elektromos hulladékgyűjtő kisautó beszerzése is szóba került. Beszéltünk a játszóterek korszerűsítésének fontosságáról. A strandra telepítünk majd a gyerekeknek egy pók-játék mászófalat. Elkezdjük a közvilágítás modernizálásának újabb ütemét. Kilenc ledes lámpatestet tesztelünk október elejéig a tartósság és a kibocsájtott fényerő vonatkozásában. Szeretnénk bölcs döntést hozni a közvilágítás vonatkozásában is.

A legmelegebb időszakban is folytattuk az önkormányzati hivatal épületének, a termelői piacnak, az út –és járdafelújítási, csapadékvíz-elvezetési pályázatok megvalósítását. A közbeszerzési eljárások eredménytelensége, a vállalkozások leterheltsége, a túlárazási rafinéria többször okozott nehézséget a már elnyert pályázatoknál is. Reméljük, hogy év végéig minden megkezdett projektünkre pont kerülhet. A Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatalt hivatalosan is családbaráttá minősítették. A hivatal először pályázta meg és nyerte el a „Családbarát munkahely” címet, és az azzal járó 1 millió forintos támogatást. A sikeres projekt egyfajta lendületet is adott a hivatalnak, hogy a jövőben is figyelmet fordítsunk a munkatársak családi hátterére.

A közigazgatásban dolgozók minőségi munkavégzése, példamutató adatszolgáltatás miatt 540 ezer forint értékű pénzjutalomban részesített bennünket „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása” jogcímen Varga Mihály pénzügyminiszter döntése alapján. Vonyarcvashegy vitorláskikötője új tulajdonosi körbe került, máris látványos fejlesztéseket hajtottak végre és bízunk a Marina mielőbbi felfutásában. Az iskola és óvoda elindítása gondmentes volt. Örvendetes, hogy beköltözés révén mintegy száz fővel gyarapodott a településünk lélekszáma. A hetedik osztályt, a magas létszám miatt, idén ketté kellett bontani. Az óvoda maximális létszámmal működik és tervezzük egy mini bölcsőde megnyitását.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK