2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A zalaegerszegi közgyűlés leendő tagjai átvették megbízólevelüket

2024. június 20. csütörtök, 17:59
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Átvették megbízólevelüket azok a zalaegerszegi képviselők, akik a június 9-i önkormányzati választás egyéni választókerületi nyerteseiként, vagy kompenzációs listáról kerülnek be az októberben megalakuló új városi közgyűlésbe.

Az átadáson résztvevő képviselők

A városházán rendezett ünnepélyes ceremónián dr. Pápai Ferenc, Zalaegerszeg Helyi Választási Bizottságának elnöke adta át a megbízóleveleket. Többek között elhangzott: a 12 egyéni választókerületben a Fidesz jelöltjei győztek, a kompenzációs listáról öt további képviselő jutott be a testületbe: a DK-Momentum szövetség kettő-, a Tiéd a Város Egyesület egy-, a Mi hazánk egy-, az EZE szintén egy képviselővel vesz részt a következő öt év önkormányzati munkájában. Polgármesternek ismét Balaicz Zoltánt választották.

Böjte Sándor Zsolt képviselő és Pápai Ferenc

A polgármester a megbízólevelek átvétele után köszöntötte a képviselőtestület régi és új tagjait, egyúttal jelezte, hogy az új közgyűlés hivatalosan október 3-án alakul meg. Addig a régi testület végzi a munkát.

Békési Tamás, a testület egyik új tagja átveszi a megbízólevelet

Mint fogalmazott: Zalaegerszeg eddig mentes volt a személyeskedésektől és a politikai atrocitásoktól, reméli, hogy ez a jövőben is így marad. Nem a pártállás a lényeg, hanem hogy fontos ügyek mentén, Zalaegerszeg fejlődéséért közösen képviseljék az itt élők érdekeit – fogalmazott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK