2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Adomány a baróti iskolának

2016. december 07. szerda, 14:07
Szerző: V.Zs.
Számítástechnikai eszközökből álló adományt küld a Zalaegerszegi Törvényszék és a városi önkormányzat az erdélyi Baróton működő Gaál Mózes Általános Iskola részére. Az adományt hivatalosan a törvényszéken adták át Bán Annamária iskolaigazgatónak.

Az adventi időszakban a Zalaegerszegi Törvényszék korszerűsítés miatt lecserélt, de még jól használható számítástechnikai eszközeit ajánlotta fel a rászoruló iskolának. Nincs szükségünk rá és örülünk, hogy magyar iskolához, magyar gyerekekhez kerülnek. Az oktatást segítendő 15 komplett számítógépet, 80 monitort és 50 billentyűzetet ajánlott fel – tájékoztatott dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke.

Fotó: Törvényszék

Tolvaj Márta alpolgármester elmondta: a baróti iskola kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy szükségük lenne informatikai eszközökre. Az önkormányzat és a törvényszék célja egybeesett, így az adományátadást közösen bonyolítják le. Az alpolgármester jelezte, Zalaegerszeg és Barót kapcsolata évek óta nagyon jó, mindkét város polgármestere többször járt a két településen.

Folyamatban van a testvérvárosi kapcsolat hivatalos felvétele is az erdélyi várossal. Zalaegerszeg most egy multifunkciós másolót és 100 mikuláscsomagot küld a baróti iskolának, ahová, mint Bán Annamária elmondta: 780 gyermek jár, közülük mindössze hárman románok. Az igazgató köszönetét fejezte ki az adományért, a segítségért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK