2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Aranykorúak szüreti fesztiválja

2017. szeptember 12. kedd, 12:53
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete, az Aranykorúak Társasága és az alsópáhoki önkormányzat szeptember közepén, 17 résztvevő klub és közösség bevonásával, mintegy háromszáz fő részvételével rendezte meg az Aranykorúak III. Szüreti Fesztiválját az alsópáhoki sportcentrumban.

A helyi, vendéglátó települést a kézimunka szakkör, az általános iskola és a Nefelejcs nyugdíjasklub képviselte. Keszthelyről érkezett a Népek Tánca Tánccsoport, a Napsugár, a Margaréta Nyugdíjasklub, a Borbarátnők egyesülete és a Balatoni Múzeum Baráti Köre. Megjelent a Várvölgyi Asszonyklub, a gyenesdiási, a cserszegtomaji, a sümegi nyugdíjasklub, a zalaegerszegi életmód klub is. Sármellék hagyományőrző hírnevét a SÖTYE és az öregek otthona öregbítette. Zalavár képviseletében a helyi kulturális és hagyományőrző egyesület tagjai jöttek el, a hévízi fürdővárosból pedig a díszítőművészeti szakkör tagjai álltak a kezdeményezés élére.

A hangulatos szüreti menet lovas fogatai, szekerei, traktorai, mezőgazdasági kisgépei, rendőrségi és polgárőri biztosítás mellett, már kora délután megkezdték a felvonulást a település fő utcáján. Az alkalmi megállóhelyeken: a Páhok Panziónál, a Kolping bejáratánál, a Morzsa ABC parkolójában és a Csali-kanyarban az alsópáhoki, a cserszegtomaji, a zalavári és a sármelléki klubok rövid műsort adtak, majd vidám énekszóval érkezeztek a sportcentrum rendezvénysátrához, ahol ifj. Kalapos István kisbíró hirdetése után az üdvözlések hangzottak el.

Balázsy Mária Éva, a program háziasszonya, Czigány Sándor Alsópáhok polgármestere, dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt Zala megyei igazgatója és Márkus Árpád, a Vas megyei nyugdíjas szövetség elnöke is meleg szavakkal köszöntötte az aranykorúakat. Kisvártatva elkezdődött a résztvevő csoportok szüreti dalos műsora, majd tangóharmonika muzsika hangjai mellett, mindenkit vacsorával vendégeltek meg. A 11 fellépőt felvonultató műsorban elhangzott vers, próza, nótacsokor, szenior tánc, nép- és kéményseprő tánc, francia botostánc, cigánytánc ének és bordal is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK