2020.07.15., szerda - Henrik, RolandZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Átadták a Zalai Teríték rendezvény főzőversenyének bevételét

2018. október 08. hétfő, 21:05
Szerző: V.Zs.
Az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvény főzőversenyének bevételét az elmúlt héten adták át a városházán sajtótájékoztató keretében.

A részletekről Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, Németh Krisztina a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület alelnöke és Abai Erika a telephely vezetője beszélt. Elhangzott: a főzőversenyen több rekord is született, 104 csapat (mintegy hatszáz fő) készített különféle vadételeket, több mint fél tonna vadhús feldolgozásával. A bevétel a cégek felajánlásaival együtt 2,5 millió forint, ebből 1,5 milliót kapott a Bogáncs. A maradék egymillió forintot a városi játszóterek felújítására fordítják. A polgármester jelezte, szeretnének részt venni a vadgasztronómiával a 2021-ben esedékes Vadászati Világkiállításon.

A Bogáncs állatmenhely nagyon örül az anyagi segítségnek, van helye a pénznek, mondták a menhely képviselői. A kennelek felújítására és a főépület beázásának megszüntetésére fordítják a támogatást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK