2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az autóipari tesztpálya megvalósulásáról

2016. szeptember 18. vasárnap, 20:04
Szerző: V.Zs.
A városi közgyűlést követő szokásos sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester a legfontosabb döntésekről számolt be a sajtó képviselőinek.

Mint elmondta: megkezdődhet Zalaegerszegen a 40 milliárd forintos beruházással tervezett autóipari tesztpálya megvalósítása. Zalaegerszeg – a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel a közeljövőben aláírandó együttműködési megállapodás alapján – 250 hektáros területet biztosít és a települési operatív programból mintegy 3 milliárd forintos közműfejlesztési beruházással vesz részt a megvalósításban. Az első önvezető járművek tesztelésére alkalmas pálya 2017-2018-ra lehet készen, a legnagyobb tesztpálya építésének befejezése 2020-2022 között várható. Ezzel mintegy 350 magasan kvalifikált munkahely jöhet létre a zalai megyeszékhelyen.

A képviselőtestület megtárgyalta az önkormányzat első félévi gazdálkodását. Erről Balaicz Zoltán elmondta, a bevételi és kiadási oldal is megfelelően alakult, ugyanakkor két jogszabályi változás miatt 460 millió forintos, nem várt és a helyi gazdaság teljesítményétől független kiesést jelent. Amennyiben ez nem következik be, a rendszerváltozás óta eltelt idő legmagasabb iparűzési adóbevételéről számolhatnának be.

Döntés született az Arany János utca – Mártírok útja tömb területrendezéséről, egy átkötő út kialakításáról, valamint a Rákóczi út, Kazinczy tér és a Balatoni út egy szakaszának térítésmentes önkormányzati tulajdonba vételéről. Az átvétel csak olyan esetben lehetséges, amennyiben az adott utat a KÖZÚT rendbe teszi, mondta a polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK