2022.08.19., péntek - HubaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az első negyedórában eldöntötték

2020. december 16. szerda, 21:43
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE, ZTE Aréna
ZTE FC – MTK 2-0 (2-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg (zártkapus találkozó). Jv.: Solymosi (Szalai, Becséri, Szilasi, Radványi).
ZTE: Demjén – Szépe Lesjak, Bobál D., Bedi – Sankovic, Tajti (Gergényi 72. p.), Favorov, Koszta (Szalai 86. p.) – Szánthó (Vass 68. p.), Zimonyi (Babati 68. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
MTK: Mijatovic – Varjú, Kenne-King, Ferreira, Herrera (Clinton 79. p.) -  Cseke, Kata, Dimitrov (Biben 57. p.) -  Prosser (Drljo 89. p.), Gera (Schön 73. p.),  Miovski (Barna 57. p.). Megbízott vezetőedző: Farkas Attila.
Gólszerzők: Zimonyi (5. p.), Szánthó (12. p.)

A hazaiaknál sérülés miatt hiányzott Könyves, a vendégeknél, a vezetőedző elkapta a koronavírust, nem ülhetett le a kispadra.
Remekül kezdte a mérkőzést a zalai csapat. A második percben, a védőkről levágódó labdát Zimonyi lőtte a kapuba, 1-0. A gól alaposan megzavarta a fővárosiakat Bedi lőtt kecsegtető helyzetben mellé. A 12. percben egy remek hazai akció végén Lesjak beadását Szánthó lőtte közelről a kapuba, 2-0. A folytatásban is a ZTE játszott jobban, több lehetőséget is elhibáztak a házigazdák. Az MTK 20 perc után kezdett ébredezni. Lövésekkel igyekezett veszélyeztetni, eredménytelenül.  A félidő hajrájában újabb kisebb hazai lehetőségek, kimaradtak. Az első 45 perc zárásaként Demjén védett egy lövést.
Fordulás után szerkezetet váltott a fővárosi csapat, enyhe mezőnyfölényben játszott, komoly veszélyt nem jelentett a ZTE kapujára. A ZTE kontrái veszélyesek voltak, előbb Zimonyi, majd Bedi lövését hárította a vendégek kapusa. Az MTK-nak mindössze egy lehetősége akadt, annak ellenére, hogy a második félidőben többet birtokolták a labdát.
A ZTE az első negyedórában eldöntötte a találkozót, utána taktikus játékkal biztosan tartotta meg előnyét. Teljesen megérdemelten nyert.
Zimonyi Dávid, a ZTE első góljának szerzője: - A találkozón már az elején domináltunk. Örülök, hogy gólommal hozzájárulhattam a csapat győzelméhez. Arra törekszem, hogy bizonyítsam itt a helyem az NB I-ben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK