2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Biztonságossá válik az ivóvízellátás

2022. november 16. szerda, 20:20
Szerző: -AL-
A kaszaházi fennsíkon levő ingatlanok biztonságos vízellátása érdekében nyomásövezeti rekonstrukciót hajtanak végre az önkormányzat KEHOP-projektje keretében. A bruttó 58 millió forintba kerülő beruházás állásáról Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselője tájékozódott a helyszínen.

Elhangzott, a Kaszaházi fennsíkon lévő Panoráma lakóparkban, ahogy egy több családi ház épült, úgy növekedett a vízfogyasztás, amely miatt egyre többször fordult elő víznyomás-ingadozás. Az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. kivitelezésében zajló beruházás során a jelenleg a jánkahegyi tárolóról ellátott vezetékszakaszt átkötik a gógánhegyi tároló övezetére.

Ezt az Ilosvai út csatlakozásánál lévő tolózár megnyitásával, valamint a Ságodi-Gébárti út kereszteződésében a vezetéken létesített tolózár elzárásával érik el. Mivel emiatt megemelkedik a víznyomás Neszele városrész mélyen fekvő területein, ezért a gerincvezetékre nyomáscsökkentőt helyeznek el. Ezzel a műszaki megoldással biztosítottá válik a kaszaházi fennsík, illetve a Panoráma lakópark megfelelő víznyomással történő ellátása, a jövőben építendő családi házak esetében is. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK