2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ellenzéki megemlékezés

2018. március 16. péntek, 16:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Közös megemlékezést és koszorúzást tartottak a zalaegerszegi demokratikus ellenzéki pártok az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség, valamint a DK és az LMP helyi szervezetének tagjai, illetve országgyűlési képviselőjelöltjei a Kossuth szobornál gyűltek össze egy rövid ünneplésre. Beszédet László Marcell gimnazista mondott. Mint fogalmazott: manapság újra veszélyben vannak azok az elvek és értékek, amikért a márciusi ifjak küzdöttek.

Veszélyben az 1848-as örökség

A közmédiában cenzúra van, nincs közös teherviselés, csak a tehetőseknek kedvező adórendszer. Nincs felelős minisztérium és miniszterelnök sem, akivel vitába lehetne szállni, mert a miniszterelnök úgy véli, a viták ideje lejárt. A szónok szerint az is aggasztó, hogy az egészségügynek és az oktatásnak még minisztériuma sincs, csak hivatali osztályok döntenek ezekről a fontos ügyekről; a fiatalok jövőjéről.

László Marcell elmondta: 170 éve csak egyetlen választás volt, a forradalom és az azt követő szabadságharc. Ma is van választás, de vért nem kell hullatni hozzá: úgy hívják április 8.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK