2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Eltette a csomagokért átvett pénzt

2023. augusztus 22. kedd, 10:26
Közlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki egy futár cég alkalmazottjaként vette magához a kiszállított termékek vételárát.

A futárként dolgozó vádlott 2023. március 17-én Lenti környékén kézbesített csomagokat, amelyek közül több utánvétes áru ellenértékét átvette, azonban a futárok által használt rendszerbe azt vitte fel, hogy ezeket nem tudta kézbesíteni. A műszak végén az egyébként ténylegesen kézbesített csomagokért átvett pénzt nem fizette be a kft. központjába, hanem saját célra használta fel.

Illusztráció (Forrás: Internet)

Március 20-án a fenti csomagokat kézbesítettként rögzítette a céges rendszerben, így azonban a vádlottnál hiány keletkezett. Ennek leplezése érdekében a férfi telefonon arról értesítette főnökét, hogy a munkavégzéshez használt járművéből ismeretlen körülmények között eltűnt a napi bevétel egy része. Ezután a cég leellenőrizte a vádlott azon a héten megtett útvonalait és öt csomag esetében eltérést találtak a rendszerbe bevitt, valamint az áruk kézbesítési helyei között. A férfi 309.870 forint kárt okozott, amelyet visszafizetett.

A vádlottat sikkasztás vétsége miatt a bíróság 1 évre próbára bocsátotta. A büntetővégzés jogerős - tájékoztatott dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK