2019.06.25., kedd - Vilmos Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Erősödő kapcsolat Zalaegerszeg és Barót között

2018. szeptember 27. csütörtök, 18:23
XX
Címkék:
Ünnepélyes ceremónián, Baráti Együttműködési Szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg az elmúlt évben született testvérvárosi szerződését Zalaegerszeg és Barót városa. A zalai megyeszékhelyről Balaicz Zoltán polgármester vezetésével Erdélybe látogató delegáció a Barót Napok rendezvényén vett részt nemrégiben.

A két város hivatalos együttműködését hosszú évek baráti kapcsolata előzte meg, melyet végül tavaly fűztek szorosabbra: Zalaegerszeg 2017-ben ünnepelte első, írásos említésének 770. évfordulóját, s a jubileum kapcsán szervezett programsorozat részeként három újabb Kárpát-medencei várossal kötött testvérvárosi szerződést, köztük az erdélyi Baróttal.

Az akkori megállapodást idén a Barót Napok keretében, a Baróthoz tartozó Miklósváron erősítette meg Lázár Kiss Barna András baróti és Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester. A szándéknyilatkozat aláírásával a két település kinyilvánította, hogy együttműködésüket a jövőben is az egyenlőség és kölcsönösség szellemében ápolják és fejlesztik.

A Nemzeti Összetartozás alkalmából tett júniusi látogatáson, melyet a Zalaegerszeg Barátai Egyesület szervezett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően, alkalom nyílt helyi ifjúsági és hagyományőrző civil szervezetek, így például a Baróti Szent Adalbert Egyesület megismerésére, de a 21 fős küldöttség tagjai Barót többi testvérvárosának képviselőivel is találkozhattak. A zalaegerszegiek Brassóba is eljutottak, ahol megtekintették Románia legnagyobb templomát, a Fekete Templomot, valamint a Katalin Kaput, a Kovácsok Bástyáját, a Honterus Középiskola és az Első Román Iskola épületeit, valamint a Tanácsteret, melynek legjelentősebb épülete a Tanácsháza. Jártak a Cenk-hegyen, mely Brassó óvárosának déli részén található.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK