2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

EZE: Öregszik a város

2017. május 24. szerda, 18:32
Szerző: V.Zs.
A közgyűlést követő sajtótájékoztatóján dr. Kocsis Gyula, az EZE önkormányzati képviselője a képviselőtestületi döntések közül elsőként a 2016 évi zárszámadást emelte ki. A múlt évi önkormányzati gazdálkodást stabil tartja, ami kiszolgálta a város működését.

Hozzátette: a pályázati pénzek gyűlnek, a beruházások összeérnek majd, egyszerre fognak épülni, ugyanakkor jelenleg még nincs a fejlesztéseknek látható nyoma. A képviselő szerint a szociálpolitika területén lemaradások vannak, a támogatások nem követik az igényeket. Megjegyezte: csökken Zalaegerszeg népessége, míg 2006-ban 60 ezer felett volt, a 2016 évi adatok szerint alig haladja meg az 58 ezret.  A fiatal népesség aránya folyamatosan csökken, a 15-17 éves korú népesség aránya 3,4 százalékról 2,4 százalékra, a 18-34 éves korosztály aránya 2,6-ról 1,9 százalékra csökkent. Ugyanakkor a 60 év felettiek aránya ugyanezen időszak alatt 20,5 százalékról 28,8 százalékra emelkedett.

A városi tulajdonú cégek üzleti terveit és az ügyvezetők prémiumfeltételeit is elfogadta a közgyűlés. Dr. Kocsis Gyula szerint a prémiumfeltételeken változtatni kellene, mivel azok csak „látszatfeltételek”, ezt alátámasztja, hogy az üzleti tervek alultervezettek, így könnyebben teljesíthetők a prémiumfeltételek. A képviselő szólt még a csácsi kettős kereszt felállításáról, melynek méretét túlzottnak tartja, és megjegyezte: legyen egy „városkapu-program,” készüljön minden bejövő útra átgondolt terv, melyet megvalósít a város.

Dr. Kocsis Gyula elmondta még: az EZE következetesen elkötelezett a város fejlesztésében, üdvözlik a tesztpálya-beruházást. Kiemelte az ötletgazda Palkovics László államtitkár szerepét, aki jól képviselte Zalaegerszeg érdekeit.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK