2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Futball: Bravúros győzelem

2020. december 20. vasárnap, 12:53
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE, ZTE Aréna
DVTK-ZTE FC 1-3 (0-2)

NB I-es labdarúgó mérkőzés (zártkapus találkozó). Jv.: Bogár (Garai, Medovarszki).
DVTK: Antal - Szűcs, Karan, Hegedüs (Vági 46. p.) - Sesztakov, Mákvárt, Rui Pedro, Iszlai, Memolla – Drazsics,  Grozav(Hasani 68. p.). Vezetőedző: Geri Gergely.
ZTE: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. Gergényi - Favorov,  Szankovics, Bedi – Szánthó (Szalai 84. p.), Könyves (Babati 63. p,  Vass 83. p.) Zimonyi (Koszta 70. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Gólszerzők: Iszlai (78. p. 11-esből), illetve Zimonyi (16. p., 66. p.), Szánthó (43. p.).

A bemelegítés során Tajti megsérült, így változott a ZTE kezdő csapata, Gergényi lépett pályára. Az utolsó helyezett hazaiak neki ugrottak a vendégeknek, lendületük hamar megtört. A zalaiak feljebb tolták védekezésüket, és hamar megszerezték a vezetést. A 16. percben Zimonyi csapata be védőjét, és közelről lőtt a hálóba, 0-1. A zalaiak vezető gólja után is a vendégek irányították a játékot. A ZTE ügyesen megtartotta a labdát, a miskolciak nem tudtak lendületbe jönni. A félidő hajrájában tovább növelte előnyét a vendégcsapat. Lesjak futott el a jobb oldalon, beadást Szánthó fejelte a kapuba, 0-2. Fordulás után is a ZTE akarata érvényesült, a hazaiak csak néha jutottak el a vendégek kapujáig. A 66. percen a remekül játszó Zimonyi második találatával, becsúszva lőtt a hálóba, eldőlt a mérkőzés, 0-3. A mérkőzés hajrájában, a 78. percben szépített a hazai csapat. Bobál szabálytalankodott a 16-oson belül. A megítélt 11-est Iszlai értékesítette1-3. Az utolsó tíz percre beszorult a zalai csapat, de megtartotta előnyét.
A ZTE végig kézben tartotta a mérkőzés irányítását, és teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK