2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gigantikus tortát kaptak a Zalakarosiak

2017. július 25. kedd, 16:59
A 20 éves születésnapját ünneplő Zalakaros, a város napjai programsorozat alkalmával a rengeteg szórakoztató percek mellett egy igazán édes meglepetést is tartogatott a városlakóknak és az ide látogató turistáknak. A hagyományoknak megfelelően ugyanis most is a régió legismertebb cukrászdáját, a Szilágyi Cukrászdát kérték fel az egyedi és minden eddiginél nagyobb város tortájának elkészítésére.

20 éves város, 40 éves cukrászda, 500 szeletes torta

Az idei torta 500 szeletes volt és összsúlya meghaladta a 120 kilogrammot. A hozzávaló alapanyagokat a környékbeli termelőktől szerezték be. Az elkészítéshez több mint 120 tojást, 9kg gesztenye masszát, 4 kg mandulalisztet, 4 kg tejcsokoládét, 15 kg tejszínt, 7 kg fekete szedret, és 4-4 kg málnát és erdei áfonyát használtak fel.

 

Zalakaros 20 – nyári kedvencek lettek az erdei gyümölcsök

Szilágyi Cukrászda fényképe. Az idei jubileumi ünnepségre egy könnyed, tejszínes mousse tortát álmodtak meg a családi cukrászda szakemberei. Az 500 szeletes torta tésztája gesztenyés, mandulalisztes amire egy szederzselé és tejcsokoládé réteg került, a tetején feketeszeder áfonya és málna mousse és erdei gyümölcs tükörzselés réteg. Az érdeklődők a város tortáját egész évben megkóstolhatják majd a Szilágyi Cukrászdában, Zalakaros20 fantázianéven: 

„A tortáink és süteményeink elkészítésénél nagy hangsúlyt fektetünk a környékbeli alapanyagok felhasználására, amelyek a hamisítatlan ízeket biztosítják. A torta fajtájának és ízeinek kiválasztásánál a cukrász trendek mellett a karosi vendégeink visszajelzését is figyelembe vettük. Az idei nyár nagy kedvence a málna és egyéb erdei gyümölcsök, amelyeket minden formában keresnek vendégeink, legyen az Panna Cotta, hagyományos tortaszelet, vagy idei újdonságunk a jégkása. – avatott be a szakmai titokba Szirmai Judit, a Szilágyi cukrászda tulajdonosa.

 

Zalakaros város tortájának ünnepélyes felvágására vasárnap délután rengeteg érdeklődő előtt került sor, így az elfogyasztása sem okozott problémát. Az édes finomság elfogyasztása után Keresztesi Ildikó élő koncertje és az Anima Prizma Mozgásműhely tüzes show-ja zárta a rendezvényt.

Zalakaros város tortájáról további képeket itt találnak: http://bit.ly/2vQK7jK

A Szilágyi Cukrászdáról

Zalakaros első cukrászdáját 1977-ben alapította Szilágyi István későbbi aranykoszorús mestercukrász. A hagyományos cukrásztermékeket árusító műhely együtt nőtt a később várossá cseperedett Zalakarossal. A családi vállalkozást jelenleg az alapító két lánya Mónika és Judit vezeti. A 80 fő befogadására alkalmas karosi cukrászda mellett, már Nagykanizsa belvárosában is van üzletük. Kínálatukban a torták, sütemények mellett fagylaltkülönlegességek és desszertek is kaphatók. www.szilagyicukraszda.hu, Facebook: http://bit.ly/2uHNyMu

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK