2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Hét év után a legjobb négy között

2017. május 22. hétfő, 08:12
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 85-69 (18-19, 14-21, 31-20, 19-9). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért. Zalaegerszeg, 2200 néző. JV.: Cziffra, Benczúr, Ádám.

ZTE: Ubilla (30/9), Norfleet (13/6), Benke (17/6),  Szabó (4),  Wright (8) . Csere: Mohácsi (13/12),  Kis R., Czinger, Gáll,  Kovács. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Pavlicsevics (14/9), Barnies (18/12),  Vojvoda (19/6),  Eilingsfeld (4),  Tóth (9). Csere. Boriszov (2), Popovics (3/3), Hajdu, Rudner, Csák. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

A klub kérésére fehérbe öltözött hazai szurkolók és természetesen teltház fogadta a csapatokat.  A Szolnok kapta el jobban a rajtot, 6-0-ra vezetett.  A ZTE fogcsikorgatva küzdött,  a negyed közepén rövid időre átvette  a vezetést .A  vendégek lendülete azonban nem csökkent, Vojvoda ismét jól játszott. A ZTE támadásban gyengélkedett, nem jöttek be a  dobások  és magassági fölényben játszó vendégek több lepattanó labdát szedtek. A félidőben nyolc ponttal vezetet  a Szolnok (32-40).

Fordulás után hatalmasat változott a játék képe. Norfleet "levette a pályáról" Vojvodát, a többiek pedig 3 pontos „esőt” zúdítottak a vendégekre. A Tisza-partiaknál csak Barnies tartotta a lépést a hazaiakkkal, ami kevésnek bizonyult. Ubilla, Benke, Mohácsi és Norfleet szórta a triplákat. A hazaiak előnye nőtt, és végül a ZTE biztosan nyert a találkozót, s jutott hét év után a legjobb négy közé.

A legjobb négy között a zalaiak szerdán Fehérváron kezdik a páros csatát.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Ünnepelni jöttünk, ami sikerült a közönség támogatásával, a második félidőben ellenfelünk fölé kerekedtünk.

Kmézics Zorán,  a Szolnok edzője: -  Elfáradtunk  a második félidőre, kicsi volt  a rotációnk. Megérdemelten jutott tovább  a ZTE.

Mohácsi Máté,  a ZTE  Játékosa: - A második félidőben extázisban játszottunk. Ilyen szurkolótábor előtt csak nyerni szabad.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK