2021.12.09., csütörtök - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Indulásra készen a Zergék

2020. április 08. szerda, 11:34
Közlemény
Címkék:
Az új koronavírus megbetegedések miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel várhatóan nyár végére, ősz elejére tolódik az úgynevezett igényvezérelt kisbuszos szolgáltatás második tesztüzeme Zalaegerszegen.

A program célja, hogy a lakosság számára olyan területen is elérhetővé váljon a közösségi közlekedés, ahol – bár igény lenne rá – az útviszonyok, kisebb kihasználtság miatt nem jár helyi autóbusz, és a legközelebbi megálló is csak hosszas gyaloglással érhető el.

A Zerge névre keresztelt buszokat az elmúlt év novemberében indították el a zalai megyeszékhelyen, teszt jelleggel. A 13 utast szállító kisbuszokkal a közel két hónap során három peremkerületben találkozhatott a város utazó közössége. Az első tesztidőszakban a Csertán Sándor utcából indulva Toposházát, Gálafejet és Gógán-hegyet érte el az ingyenes, de minden esetben regisztrációhoz kötött szolgáltatás. A tapasztalatok kiértékelését követően idén tavasszal kezdődött volna a második tesztidőszak, ám ez a járványügyi helyzetre tekintettel, várhatóan, nyár végén, ősz elején indul. 

A Zalaegerszegi önkormányzat a szolgáltatás megtervezését szakmailag koordináló Mobilissimus Kft-vel addig is folytatja az előkészületeket: a módosított útvonalak térképi munkálatai befejeződtek, jelenleg a menetrendek pontosítása, a menetrendi táblák módosítása és a kapcsolódó utastájékoztatási elemek elkészítése zajlik. A tervek szerint az új Zergék teszt jelleggel már a Jánkahegyre és az Öreghegyre is eljutnak, illetve a járatok az iskolakezdéshez is jobban igazodnak majd. A fejleményekről, az indulás várható időpontjáról a városi önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK