2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ivóvízvezetéket újítanak fel

2023. június 01. csütörtök, 08:04
Szerző és fotó: Antal Lívia
Közel 630 méteres új ivóvízvezetéket építenek ki a Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a régi szennyvíztelep között Zalaegerszegen. A beruházás a KEHOP-projekt keretében valósul meg, egyik legjelentősebb munkaként.

Mintegy 30 ezer ember biztonságos ellátásáért

Ifj. Böjte Sándor Zsolt és Arnhoffer András

A kivitelezéssel egy 42 éves ivóvíz-gerincvezetéket cserélnek újra. A város klímastratégiájának egyik fontos eleme a minőségi ivóvízellátás biztosítása. Ezt szolgálta a nyugati, majd a keleti vízbázis rekonstrukciója, és ugyanezzel a céllal történnek városszerte felújítások, amely itt, az érintett városrészben mintegy 30 ezer lakót érint, mondta ifj. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón.

Zalaegerszeg lakosságának majdnem a felét, tette hozzá Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mint mondta, a KEHOP-projekt által támogatott 28 munka egyik eleme a Dózsa-iskola és a régi szennyvíztelep (Pláza mögötti zöldterület) közötti elavult azbesztcement ivóvízvezeték cseréje. A kivitelezés során közel 630 méter hosszúságú új ivóvíz-gerincvezetéket építenek ki, amellyel a ZTE stadionig már elkészültek. A munkát innen folytatják a tanév végén a Dózsa-iskola, illetve a Kis utca irányában. A bruttó 34 millió forintba kerülő beruházás nemcsak az iskola, az óvoda és a bölcsőde, hanem a teljes belváros biztonságos ivóvízellátása miatt fontos.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK