2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jobbik: Sorosról lehet konzultálni, a tömegközlekedésről nem

2020. július 23. csütörtök, 20:18
ZalaMédia
Fű alatt vitték véghez a Volánbusz járatainak ritkítását azokon a területeken, ahol a MÁV „megfelelő” vasúti közlekedést tud biztosítani az utasoknak. A változtatás Zala megyét különösen súlyosan érinti, a megye és Budapest közötti autóbuszos járatok nagy részét törölték augusztus 1-jétől. Minderről azonban sem a buszvezetőket, sem az utazóközönséget nem kérdezték meg előzetesen - hangzott el a Jobbik zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

A mostani átszervezés sem más, mint amik korábban is voltak: átgondolatlan koncepciók következményeként kialakult rossz folyamatokba történő beavatkozás. Előbb a vasúti közlekedést kellett volna rendbe tenni, hogy a megye három nagyvárosából időben és gyorsan fel lehessen érni Budapestre. Kulturált, tiszta, kényelmes, pontos (tehát megfelelő) vonatközlekedéssel.

Kíváncsian várjuk, hogy a szolgáltatás minőségében mennyire hoz javulást ez a döntés. Nagyon jó, kényelmes buszok vannak (voltak) - ezek lesznek lecserélve elavult vasúti szerelvényekre. Ezek utazói vélemények. Ezzel gyakorlatilag rákényszerítenek mindenkit, hogy idejétmúlt szolgáltatást vegyenek igénybe - reagált az átszervezésre Benke Richárd, a szervezet regionális igazgatója. Hozzátette: Zalaegerszegen a vasúti pályaudvar és az autóbusz állomás egyébként is messze esik egymástól, így a környékben élőket még jobban sújtja ez a „racionalizásálás”, mint a város lakóit, mert vagy ki tudják sakkozni a helyi járatokkal az átszállást, vagy gyalog igyekeznek. Az ország DNy-i részét nem még nehezebb helyzetbe kellene hozni, hanem még inkább bekapcsolni az ország központi vérkeringésébe.

Ennek fényében megint csak káoszt és értetlenséget generál a kormány, nem tekinti partnernek a vidék lakosságát. A járatok racionalizálása mellett vagyunk, de ezt csak úgy lehet, ha ott van előttünk egy megfelelő, átlátható koncepció, amit körültekintően a helyi igényeket is figyelembe véve dolgoztak ki, nemcsak a tervezőasztal mellett döntöttek a járatok sorsáról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK