2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Keresztes Csaba a zalaegerszegi pártszövetség polgármesterjelöltje

2024. április 12. péntek, 19:28
Szerző: V.Zs.
Az önkormányzati választásokra készülődve fontos pillanat, amikor a pártok bemutatják képviselőjelöltjeiket. Megváltozott a belpolitikai hangulat az utóbbi hónapokban, egyre többen merik kimondani, hogy változásra van szükség az országban, Zalában és Zalaegerszegen is – fogalmazott Ruzsics Milán, a Momentum Zala Vármegyei elnöke, a Momentum és a DK közös sajtótájékoztatóján.

Bemutatták a DK-Momentum jelöltjeit

Az ellenzéki pártszövetség polgármesterjelöltje: Keresztes Csaba 35 éves közgazdász, a BGE zalaegerszegi karán szerzett diplomát. Az önkormányzat munkájában 2014 óta vesz részt, évekig külső bizottsági tagként dolgozott, majd 2019 óta önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság tagja. 

A polgármesterjelölt elmondta: ismerik a politikai erőviszonyokat Zalaegerszegen, de a városban második erőnek számító ellenzéki szövetség jelöltjének lenni megtiszteltetés. Az országos belpolitika szinte napról napra változik, így a következő két hónapban a városban is történhetnek komoly változások. Elismerik: Zalaegerszeg az elmúlt években sokat fejlődött, de otthona lett a látszatberuházásoknak is. Utalt arra, hogy például az uszodát és a Mindszentyneumot a város nem tudná fenntartani, jelenleg mindkettőt az állam tartja fenn. Jelezte azt is, hogy a Fidesszel semmilyen politikai alkut nem kötnek.

Képviselőjelöltjeik a választókerületek sorrendjében:  Podányi Gergely, Jakab Vilmos László, Porpáczi Attiláné, dr. Csidei Irén, Plesz Dóra, Belső Gabriella, Beck Károly, Csötörtök Judit, Keresztes Csaba, Békési Tamás, Balaskó Gábor Gyula, Pete Gábor Márkó.

Keresztes Csaba jelezte, amennyiben bizalmat kap, alpolgármesterként számít Békési Tamásra, aki történelem-német szakos középiskolai tanár. 2004 óta külső szakértőként dolgozik az Európai Bizottság szakképzéssel foglalkozó háttérszervezetében, a magyar munkavállalókat képviseli. „Sokfélék vagyunk, de Zalaegerszeg csak egy van. Mindenkire számítunk a városépítésben”-fogalmazott. 

A sajtótájékoztatón a 12 jelöltből heten vettek részt.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK