2018.05.25., péntek - OrbánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Két első díj és egy különdíj

2017. április 26. szerda, 17:14
Szerző és fotó: Antal Lívia
Két tudományos megmérettetésen két első díjat és egy különdíjat nyertek el a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi gazdálkodási karának hallgatói, melyről sajtótájékoztatón számolt be az egyetem vezetése.

Lambertné Katona Mónika dékán elmondta, a győri Széchenyi István Egyetemen április 8-án megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK-ra) hat hallgatójuk öt dolgozattal nevezett be. A közgazdasági szekcióban 350 dolgozatot bíráltak el, így méltán lehetnek büszkék a hallgatók és a felkészítő tanárok eredményes munkájára.

A BGE hallgatóinak tudományos sikerei

Arató Ádám és Papp Bence első helyezést ért el. Ők dr. Gubán Miklós főiskolai tanár vezetésével az anyagáramlást modelljére épülő gyakorlati szolgáltatási problémák megoldásait mutatták be kutatásukban. Kovács Rolandot különdíjjal jutalmazták A pénzmosás jéghegyének látható és rejtett dimenziói című dolgozatáért. Felkészítő konzulensei Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens és dr. Tóth Zsuzsanna főiskolai adjunktus voltak.  

A BGE és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése révén kiírt Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív című ötletpályázaton Kis-Berkes Emília, másodéves, pénzügyi mesterképzésre járó hallgatójuk második helyezést ért el. Ő a Felelős hitelfelvétel és kockázatok mérséklése a lakossági hitelezésben című pályamunkájával érte el ezt az eredményt.

Dr. Jármai Erzsébet kari TDT elnök azt hangsúlyozta, hogy a tudományos diákköri tevékenység a tehetséggondozás legfontosabb, legjelentősebb formája a hazai felsőoktatásban, amelynek keretében a hallgatók megtehetik első lépéseiket a tudományos aktivitás felé.

A BGE négy kara 35 dolgozattal nevezett a 2017. évi OTDK Közgazdaságtudományi Szekcióba, és 8. lett az elért helyezések intézményi rangsora alapján. A hallgatók 2 első díjat, 1 második díjat, 2 harmadik díjat, és 5 különdíjat szereztek. Ebből az egyik első díjat és egy különdíjat a zalaegerszegi gazdálkodási kar hallgatói szerezték meg, ami nagyon szép eredmény, emelte ki.

Az első sorban ülnek az oktatók, konzulensek: dr. Tóth Zsuzsanna, dr. Gubán Miklós, Balázsné dr. Lendvai Marietta, dr. Jármai Erzsébet. Mögöttük a hallgatók: Beke Leila, Lengyeltóti Szilvia, Kovács Roland, Papp Bence, a dékán, Lambertné Katona Mónika, Kis-Berkes Emília, Arató Ádám és Farkas Dávid. A diákok és tanáraik dékáni elismerésben részesültek.     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK