2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kósa Lajos Zalaegerszegen

2019. szeptember 22. vasárnap, 21:23
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Jogerőre emelkedett az október 13-i önkormányzati választások jelöltjeinek nyilvántartása. Ezzel a kampány első szakasza lezárult, mondta Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP országos kampányfőnöke zalaegerszegi látogatása során, amikor is dr. Pál Attilával, a megyei közgyűlés elnökével és Balaicz Zoltán polgármesterrel közös sajtótájékoztatót tartott.

A megyegyűlés elnöke köszönetét fejezte ki azért a több tízezer aláírásért, mellyel a megye kormánypárti jelöltjeit támogatták a polgárok. Hozzátette, a kabinet gazdaságpolitikája és a zalai emberek tettrekészsége biztosítja évek óta a megye stabil fejlődését. Majd utalt néhány konkrét fejlesztésre. Kiemelten a közlekedési beruházásokat sorolta fel, az autós, vasúti, illetve Sármellék esetén a légi közlekedés vonatkozásában. Szintén hangsúlyozta a turisztikai erősségeket.

Balaicz Zoltán az öt évvel ezelőtti startra visszatekintve a munkanélküliség csökkentését és a gazdasági fejlődést, mint kitűzött célt emelte ki. Úgy fogalmazott, azóta a kormánytól kapott támogatással 4000 új munkahely létesült és 2,5 százalék alá csökkent a regisztrált munkanélküliek száma. Megjegyezte, a megyei jogú városok közül Zalaegerszegen történt meg elsőként az óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők felújítási programja. A jelenleg zajló nagyberuházások közül pedig a járműipari tesztpályát, az újjáépülő sportcsarnokot és színházat emelte ki. Hozzátette, a további tervek megvalósulásához szintén a kormány támogatása szükséges, ezért a szavazáson való részvételre buzdította a lakosságot.

Végül Kósa Lajos számadatokat közölt a választási kampány jelen állásáról országos és megyei szinten. Elhangzott, Magyarország 3177 önkormányzatánál 829 fideszes képviselő- és 1217 polgármesterjelölt szerepel. Zala megyében a települések több mint a felében fideszes a polgármesterjelölt. A kampányfőnök hozzátette, míg a Fidesz-KDNP célja az ország szépítése, a minél élhetőbb világ, addig az ellenzéké a kormány leváltása. Ez utóbbi pedig ellenségeskedést szít, nem építő jellegű. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK