2021.01.22., péntek - Vince, ArtúrZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közeleg az eperszezon

2020. május 05. kedd, 18:42
Szerző: -pet-; Fotó: ZalaMédia archív
Már sok üzlet zöldségespultjánál látni pirosló epreket, és az Interneten is egyre több epres finomság receptje, fotója kering. Az igazi szezonra, vagyis a hagyományos kerti eprek beérésére még pár hetet várni kell, hiszen egyelőre az úgynevezett aláfóliázott gyümölcsöket árusítják a kereskedők.

Eper Napok helyett idén csak epervásárra lesz lehetőség

Bíznak a jó termésben (Fotó: ZalaMédia archív; -pP-)

Hogy milyen lesz az idei termés, arról érdeklődtünk a zalaegerszegi piacon. Kovács Anikó csonkahegyháti termelő bizakodó, és átlagos, vagy annál picit jobb epertermésre számít. Igaz, mint azt érdeklődésünkre elmondta, az érés később indult a kora tavaszi hideg időjárás miatt, és öntözni is kell, mert nagyon kevés volt idén a csapadék. Ennek ellenére gyönyörűen virágzik az eperföldje, így nagyon reméli, hogy szép lesz a termés.

Bízik benne, hogy nem lesz sem jégverés, sem pedig olyan mennyiségű csapadék, ami tönkre teheti a gyümölcsöket – fogalmazott. Annál is inkább, mert a tapasztalatok szerint az eper a vásárlók egyik legkedveltebb csemegéje. Önmagában fogyasztva, lekvárnak eltéve, vagy desszertekhez felhasználva is ízletes és egészséges.

A koronavírus járvány viszont némiképp átírhatja a piac közkedvelt Eper Napok rendezvényét. Horváth István igazgató lapunknak elmondta: idén valószínűleg csak epervásár lesz, az is a szabályok szigorú betartása mellett. Az ilyenkor szokásos süteményosztás és egyéb kísérőrendezvények most elmaradnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK