2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújul az andráshidai híd

2020. május 26. kedd, 19:12
Közlemény
A következő két hónapban felújítási munkálatok zajlanak a Zalaegerszegről Körmend felé kivezető főúton, az andráshidai városrész előtti hídon - közölte Domján István önkormányzati képviselő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában május 18-án kezdődött el az andráshidai híd járdáinak és szegélyeinek felújítása, amelyet a tervek szerint július 30-ig fejeznek be.

A kivitelezési munkák félpályás korlátozás mellett zajlanak. A beruházás keretében a híd mindkét oldalán sor kerül a szegély javítására és a járdafelületek teljes felújítására. Megerősített betonburkolatot kap a járófelület, amely impregnálással nyeri el a téli időjárás és a sózás okozta igénybevételnek való ellenállását.

Fotó: Facebook/Balaicz Zoltán

A felújítás alatt félpályás útlezárásra kell számítani, a forgalom lehetőség szerinti zavartalansága érdekében rövid, 20 méteres lokális szakaszokkal dolgoznak, az autósokat táblák figyelmeztetik. Ennek ellenére fokozott figyelmet igényel a szakasz, hiszen vasúti pálya is keresztezi ugyanott a közutat. A hídon az elmúlt években az aszfalt kopóréteget többször javították, két éve a hídkorlát esett át renováláson. A jelenlegi felújítás 22 millió forintba kerül, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hídfelújítási alapból fedez. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK