2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújult rendelőben

2017. szeptember 28. csütörtök, 15:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
A legtöbb gyermeket, mintegy 1500 főt ellátó zalaegerszegi, VIII. számú gyermekorvosi körzetben fontosnak érezték, hogy a felújítás még az őszi, téli nagy betegforgalom előtt megtörténjen. Ez a kívánságuk teljesült is, hiszen nemrég költözhettek vissza az immár kívül-belül megújult, megszépült helyiségekbe.

A Hegyalja út 39. szám alatti társasházban található gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat teljes felújítását az állagromlás indokolta, ami az épületrész energetikai korszerűsítésével és akadálymentesítésével valósult meg, ismertette a helyszínen Balaicz Zoltán polgármester. Minderre bruttó 33 millió forintot fordítottak, melyben szerepel az a két összeg is, amit a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény biztosított a két védőnői helyiség padlóburkolatának cseréjéhez, valamint az önkormányzat saját ereje a homlokzati hőszigetelés elvégzéshez. A polgármester úgy értékelt, hogy a megyei jogú városok között Zalaegerszeg élen jár a TOP-os források lehívásában, ezen belül is az egészségügyi alapellátást szolgáló fejlesztésekhez biztosítandó pénzek tekintetében. Mint mondta, hamarosan a végéhez ér ez a projekt, mely összesen 13 háziorvosi körzet, 17 védőnői körzet és az ügyeleti szolgálat korszerűsítését segíti elő a városban.

Orosz Ferencné önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a beruházásért. Azt mondta, nem elég a szakmai tudás, a kedvesség beteg gyerekek felé, gyógyításukhoz a kor elvárásaihoz igazodó infrastrukturális feltételeket is biztosítani kell.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szintén méltatta, hogy nagyszámú gyermek és felnőtt háziorvosi körzet újulhat meg Zalaegerszegen, amit lehetővé tett az is, hogy a város által felhasználható 11 milliárd forintos TOP-forrást sikerült felemelni 16 milliárdra. Jelezte, hogy decemberben újabb jó hírekről tud majd beszámolni, melyek a megyeszékhely további fejlődését szolgálják.

A 80-as évek elején átadott rendelői és védőnői helyiségek padló- és falburkolatai, nyílászárói, gépészeti megoldásai mostanra nagyon tönkrementek, ami valóban indokolta a teljes felújítást, fűzte hozzá az elhangzottakhoz dr. Bicsák Lajos gyermek háziorvos, aki az ellátottak és szüleik nevében is megköszönte a beruházás megvalósítását.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK