A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az adatvédelemről bővebben itt olvashat.     Rendben
2025.06.26., csütörtök - János, PálZalaegerszeg időjárása
28.8
1.29

Rövidhírek

Mesteravató gálavacsora

2016. november 22. kedd, 19:36
Szerző: Nemes Norbert
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) idén Hévízen az egyik gyógyszállodában tartotta a legnagyobb rendezvényét: a Mesterek vacsoráját, mely több más mellett egy hatfogásos exkluzív menüt is magában foglalt. Kacsamáj, lazac, házinyúl, zalai vadhús is szerepelt a fogások között.

A nagyszabású program az itt élő, a szövetségben alelnöki pozíciót betöltő Miklós Beatrix jóvoltából került Hévízen megrendezésre. A több évtizedes múltra visszatekintő melegkonyhás gálavacsorán ebben az évben Volenter István séf vette át a stafétát az est díszvendégétől Varga Károlytól. Ő precízen irányította, néha kicsit formabontóan csapatával és az új mesterekkel a konyhában zajló eseményeket.

Papp Gábor polgármester asztalánál a mestervacsora meghívott díszvendégeiként ültek az Európai Fürdővárosok Szövetsége (ESPA) elnökségének tagjai: az ESPA francia elnöke, Thierry Dubois, francia alelnöke és az orvosi kutatások felelőse, Claude-Eugene Bouvier, a portugál elnökségi tag, Joao Pinto Barbosa, valamint egy spanyol termáltó-tulajdonos, Luis Miguel López Carral, akik Mezősi Csilla, a magyar elnökségi tag kíséretében látogattak el a városba.

A mesterek hivatalos avatása előtt több közgyűlési díjat is átadtak. A „Magyar Gasztronómia Követe” címet Ambrus Györgynek adományozták, aki szakács alelnöki kinevezése előtt a békési régió vezetője volt és olimpiai bajnokként is sok nemzetközi sikert könyvelt el. Ugyanezt a díjat kapta Prikryl József, a Kanizsa és környéke régió vezetője és Zsiga István, a Pécs és környéke régió elnöke.

Az MNGSZ elnöki elismerésében részesült Hévíz városa, posztumusz pedig a tavasszal elhunyt Mayer Tibor mesterszakács. Életmű díjat heten vehettek át. A hatfogásos gálavacsora után adták át a mesteri okleveleket. Öten mesterszakács, ketten mestercukrászi címet nyertek el. Venesz-díjban egy fő, Schnitta Sámuel díjban pedig két fő részesült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK

Lokálpatrióta hetilap internetes megjelenése

Kiadja: ZALA-LAP Kiadói Kft.
Felelős kiadó: Borda Menyhért
info@zalamedia.hu

Felelős szerkesztő: Vadas Zsuzsa
pvadas@gmail.com
telefon: (92) 599-354
Szerkesztőség és kiadó: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi tér 6. Pf.: 199
Telefon/fax/üzenetrögzítő: (92) 599-353
ISSN 1216-9463 (Nyomtatott)
ISSN 1588-0915 (Online)

A lap újságíró munkatársai:
Antal Lívia
Bánfi Katalin
Pánczél Petra

Megjelenik hetente

Reklámmenedzser: Molnár Lászlóné
(92) 599-353
Hirdetésfelvétel: ZALA-LAP Kiadói Kft.

 

Kiadja: ZALA-LAP Kiadói Kft.
Felelős kiadó: Borda Menyhért
info@zalamedia.hu

ISSN 1418-3943 (Nyomtatott)
ISSN 1588-0869 (Online)