2023.09.24., vasárnap - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Puszi és indulás

2022. november 16. szerda, 20:22
Szerző: -AL-
A Köztársaság úton, az Eötvös József Általános Iskola közelében 5 férőhelyes, aszfaltos burkolatú, K+R típusú parkolót építettek. Mit jelent ez az elnevezés és hogyan lehet használni a parkolót, arról Orosz Ferencné önkormányzati képviselő és Hanzséros Alajos intézményvezető adott tájékoztatást.

  K+R parkoló az Eötvös-iskolánál

A K+R (Kiss & Ride) KRESZ-tábla azt jelzi, hogy az adott oktatási intézmény előtt addig lehet parkolni, amíg kiszáll a gyerek az autóból. Szó szerinti jelentése: „puszi és indulás”. Az Eötvös József Általános Iskolánál létesített K+R parkolóval a reggeli és a délutáni órákban tapasztalható parkolási gondokat próbálják enyhíteni, miután gyorsabbá és biztonságosabbá válik a tanulók iskola előtti be- és kiszállása a gépkocsikból. Ezáltal elkerülhetők a váratlan, balesetveszélyes szituációk, illetve a torlódások. A parkolóban huzamosabb ideig várakozni, parkolni tilos.

A Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola után az Eötvös-iskola a második helyszín, ahol ilyen típusú parkolót építetett az önkormányzat Zalaegerszegen. A kivitelezés bruttó 17 millió forintos költségét a Kovács Károly Városépítő Programból biztosították.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK