2022.05.18., szerda - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Rendőrnap: elismerték a legjobbakat

2019. május 01. szerda, 13:15
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház adott otthont a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által a Magyar Rendőrség Napja alkalmából szervezett ünnepségnek, melyen elismerték a legjobb teljesítményt nyújtók munkáját.

A megjelenteket – köztük a városok és társszervezetek vezetőit – dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte. Elmondta, hogy minden évben van valamilyen szakmai kihívás, amire fel kell készülni a megoldás érdekében. Kiemelte, hogy az elmúlt évben a lakosságot irritáló megoldatlan bűncselekmény nem volt a megyében, a lakásbetörések száma kevesebb mint negyedére, a betörések és lopások száma pedig harmadával csökkent a négy évvel ezelőttihez képest. Felderítetlen rablás nincs, és sikerült elérni, hogy Zalaegerszeg az ország legbiztonságosabb városa a maga a kategóriájában.

Ezt követően 31 rendőrségi dolgozónak nyújtott át elismeréseket, majd a parancsnokok javaslata alapján az alábbi kitüntető címeket adományozta a szakterületükön a legkiválóbb munkát végzőknek. Kuzma Andrea főtörzsőrmester az Év Zalai Nyomozó Tiszthelyettese, Sárvári János címzetes rendőr alezredes az Év Zalai Nyomozó Tisztje, Horváth Anita őrnagy az Év Zalai Vizsgálója, Polgár Krisztián címzetes főtörzs-zászlós az Év Zalai Bűnügyi Technikusa.

Norsics Csaba címzetes rendőr alezredes az Év Zalai Elemzője, Németh Attila alezredes az Év Zalai Felderítője, Ribarics Róbert címzetes rendőr főtörzs-zászlós az Év Zalai Határrendésze, Luczi Evelin őrmester az Év Zalai Közlekedésrendészeti Járőre, Török Krisztián főtörzsőrmester az Év Zalai Helyszínelője, Deák Attila zászlós az Év Zalai Körzeti Megbízottja, Bognár Tamás törzsőrmester az Év Zalai Járőrparancsnoka, Csókáné Kiss Edit az Év Zalai Szakmai támogatója.

Dr. Horváth István rendőr ezredes az Év Zalai Rendőri Vezetője címet vehette át. A Zala Megye Rendőrségéért kitüntető címben Németh János Kossuth-díjas keramikus művész, valamint a Zala Megyei Szent Rafael Kórház részesült. Az intézményt dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató képviselte.

A program az ÉLET! című kisfilm vetítésével kezdődött. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság zenés kampányvideójában a szabályos közlekedésre buzdít. A folytatásban a kitüntető címekkel elismert rendőrkollégákról néztek meg rövid összeállításokat a résztvevők, akik rendezvény hivatalos része után Francis Veber író Bérgyilkos a barátom című bohózatát nézték meg a színházban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK