2022.08.13., szombat - IpolyZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Szeptemberben Zalai teríték

2018. augusztus 26. vasárnap, 10:06
Szerző: V.Zs.
Zalai teríték címmel háromnapos rendezvénysorozat kezdődik szeptember 7-én, Zalaegerszegen. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester és Tompagábor Kornél, a Kvártélyház ügyvezetője számolt be.

A polgármester utalt arra, hogy a térség természeti adottságaira, értékeire építve a vadászatban, a vadgasztronómiában találta meg azt az irányvonalat, ami tematikája lehet egy többnapos programnak. A fesztivál nyitónapján szakmai konferenciát rendeznek, ennek témája a vadászat és az erdőgazdaság lesz, majd látványos felvonulással folytatódik a program.

Vadpörkölt és borfesztivál az erdők kincseivel és sok zenével

A fesztiválra Zalaegerszeg hat testvérvárosából érkezik delegáció, közülük többen jelezték, hogy csapataik részt vesznek a jótékonysági főzésen, melyen száz főzőcsapat készíti a vadételeket. A finomságokat kedvezményes áron vásárolhatják meg, a bevételt a Bogáncs Állatmenhely számára ajánlották fel, valamint városi játszóterek fejlesztésére.

Balaicz Zoltán hangsúlyozta a fesztivál nem csak a vadgasztronómiáról szól majd, hanem a zalai erdő minden kincséről: gombáról, mézről, lekvárokról. Valamennyi megjelenik a belvárosi éttermek étlapján. Egy speciális fogást is szeretnének bemutatni, gondolván a fiatalokra, ez pedig a vadburger.

Tompagábor Kornél felhívta a figyelmet a szórólapokon található „Gyere a zöldbe” feliratra, amely szintén a fesztivál arculatára utal. A Kvártélyház udvarán interaktív „Esélyudvarral” várják az érdeklődőket. A fesztivál történelmi tematikája a reformkorhoz az 1848/49-es szabadságharc-és forradalom eseményeihez kapcsolódik, vasárnap délután a Zalai 47-es Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület csatabemutatóját láthatják az érdeklődők. A háromnapos rendezvényen számos zenei program lesz a Dísz téren és Széchenyi téri nagyszínpadon. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK