2022.01.23., vasárnap - Zelma, RajmundZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Sziklakert és a parkoló

2019. május 07. kedd, 09:21
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Békeligeti Általános Iskola megújított parkja jól árulkodik arról, hogy az intézményben parkgondozó képzés is zajlik. A diákok keze munkáját dicséri a virágokkal díszített sziklakert is. A zalaegerszegi iskolában egy terület rendezésével a parkolási lehetőséget is bővítették.

A Békeligeti Általános Iskolában

Balaicz Zoltán polgármester az átadási ünnepségen elmondta, részben önkormányzati és részben tankerületi másfél millió forintos támogatásból készült el a parkoló, valamint a sziklakert, mely utóbbi a környezeti nevelést is szolgálta. Az önkormányzat bár nem fenntartó, de egyáltalán nem mindegy számára, hogy milyen a kapcsolata a helyi oktatási intézményekkel. A békeligeti iskola kezdeményezése mellé is ezért álltak szívesen. Megjegyezte, hogy a Dózsa, a Petőfi és Liszt általános iskolák felújítására kiírt közbeszerzési eljárás most zárul le, így a munka hamarosan megkezdődhet. Reményei szerint, mindhárom intézmény energetikai korszerűsítése megvalósulhat őszig a TOP-programból, mintegy egymilliárd forint értékben.

Herold József, a Békeligeti Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki önkormányzatnak és tankerületnek a támogatásért, és a Városgazdálkodási Kft.-nek a szakmai segítségnyújtásért. Mint mondta, régi vágyuk vált valóra a parkoló kialakításával, valamint az iskola előkertjének rendbetételével. Fontosnak érezték, hogy ezt egy kisebb rendezvény keretében megünnepeljék, melyre a gyerekek műsorral készültek.

Dékány Endre önkormányzati képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, Molnár Katalin, a zalaegerszegi tankerület gazdasági igazgató-helyettese és Herold József

Az intézmény nemcsak általános, de készségfejlesztő iskolaként és szakiskolaként is működik, az utóbbi női szabó, textiltermék-összeállító valamint parkgondozó szakokkal. A sziklakertet a parkgondozó képzésben részt vevő diákok alakították ki. Szakkörön készítettek gomba-alakzatokat, amit szintén kihelyeztek a fák tövébe. A 160 gyereket nevelő, oktató intézmény a sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztését a város és a környék iskoláiban is ellátja, ami 440 főt érint.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK