2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új stég és közösségi kemence Gyenesdiáson

2018. szeptember 25. kedd, 08:44
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Megalakulásának 25 éves jubileumát ünnepelte a Gyenesdiási Horgászegyesület (GYEHE) a Lidó strand melletti diási horgásztanyán, a közelmúltban.

A két telephelyen is feladatot ellátó, nemrégiben újjáalakult elnökség bemutatkozott az önkormányzat képviselő-testülete előtt és felavatták az elkészült új fejlesztéseket, köztük az ötvenöt méter hosszú, fából készült lefestett stéget, ami a szél okozta iszapcsapdák kikerülését szolgálja és az új, kültéri, közösségi kemencét.

A horgásztanyáira büszke Gál Lajos polgármester arra emlékeztetett, hogy a negyed évszázaddal ezelőtt harminc taggal alakult becsületes tagokból álló egyesület mára már negyedezer szorgalmas tagot számlál. A csónakmenhelyekből pályázati forrásokból mára csinos kikötői engedélyekkel rendelkező kishajó kikötők létesültek, amelyek eredményesen szolgálják a minőségi horgászturizmust is.

Gombos József mérnök-tanár, az egyesület elnöke bemutatta a GYEHE újonnan választott vezetőségét, majd megköszönte az előző vezetés szorgos, önfeláldozó, kétkezi és szellemi munkáját. Ács Gábor gondnok irányításával, sok óra önként felajánlott munkával kitakarították a horgásztárolókat, kialakítottak egy baráti összejövetelek és gyűlések céljára szolgáló szemrevaló közösségi helyiséget, elkészítettek egy konyhát, egy internetes irodahelyiséget, egy vendégszállást, illemhelyet, zuhanyzót. Önkormányzati forrás segítségével kicserélték és megerősítették a villamos vezetékhálózatot.

Folyamatban van a parki rész és a csónakkikötő alkonykapcsolós térvilágításának megújítása, kicserélték és már eredménnyel használták a köztérfigyelő kamerarendszert. A közeljövőben új díszburkolatot építenek ki, lecserélik a külső konyhapultot, újjáépítik a kishidat és a fák alatti keresztet, majd 2-3 éven belül az összes csónak direkt megközelítését szeretnék lehetővé tenni. A gyenesi telephelyen pedig novemberben kicserélik az elkorhadt stégeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK