2020.09.24., csütörtök - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Városszemle kerékpárral

2018. augusztus 21. kedd, 17:34
Szerző: Antal Lívia
A város és a megye vezetőit hívta közös kerékpáros túrára Vigh László országgyűlési képviselő, hogy öt érintett helyszínen megtekintsék a még zajló vagy már befejezett beruházásokat.

A második alkalommal meghirdetett kerékpáros városszemle a Zala ZONE Járműipari Tesztpályáról indult. Az épülő fogadóépületnél tartott sajtótájékoztatóján elmondta, azt szeretné, hogy azon vezetők is lássák ezeket a fejlesztéseket, akik közvetlenül nem vesznek részt benne, de a kormányhivatali szervek munkatársaiként azonban belefolynak megvalósításukba.

A járműipari tesztpályán Vigh László mellett Rózsás Zoltán oktatási és K+F koordinátor is tájékoztatta a jelenlévőket a közel 270 hektáros területen folyó beruházás állásáról. A jelenlévők végig kerekeztek a már kész pályaelemeken, majd a Városi Ifjúsági és Sportcentrum felé vették az irányt. Itt megtekintették tekepályáját, amit nemrég újítottak fel, valamint a ZTE Tenisz Club telephelyét, ahol fejlesztéseket terveznek. Az előző helyszínen tekéztek, míg az utóbbin teniszeztek a résztvevők. Innét elkerékpároztak a Hevesi Sándor Színházig, ahol Besenczi Árpád igazgató meglepetéssel készült: Rékasi Károly és Pikali Gerda adott elő egy jelenetet a Boldogság című darabból. A túra a Szent Rafael Kórházban ért véget, ahol dr. Halász Gabriella főigazgató társaságában megnézték a felújítás alatt álló zöldépületet, valamint a legújabb fejlesztést, a csőpostát. A számítógépes logisztikai rendszer lehetővé teszi, hogy gyógyszerek, vérkészítmények egy gombnyomással a rendeltetési helyükre kerüljenek.

A városszemlén dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke, Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Halász Gabriella, a Szent Rafael Kórház főigazgatója, Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetője, a Horváth Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője, valamint dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója és felesége vett részt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK